Clinton fridde til republikanere som frykter Trump

Som første kvinne aksepterte Hillary Clinton nominasjonen som demokratenes presidentkandidat i natt, og hun benyttet anledningen til å fiske etter republikanske velgere.

Video: Hillary Clinton siterte Ronald Reagan og spilte på hans optimistiske syn på USA da hun holdt sin landsmøtetale i natt.

Først talte en pensjonert general om kampen mot IS, så kom familiene til drepte soldater, politimenn og kvinner.

– Dette føles mer som Republikanernes landsmøte i 2004, skrev Mitt Romneys valgkampmedarbeider fra 2012, Stuart Stevens på Twitter i natt.

Laster Twitter-innhold

Siterte Reagan

Og nattens store høydepunkt, Hillary Clinton, snakket om samhold i sin landsmøtetale og sier USA står ved et veiskille.

– Oppgjørets time er kommet. Mørke krefter ønsker å rive oss fra hverandre. Tilliten og respekten som knytter oss sammen er tynnslitt. Nå er det opp til oss om vi skal jobbe sammen, så vi kan få det bedre sammen, sa Clinton i talen sin på landsmøtets siste dag i Philadelphia.

– Donald Trump vil at vi skal frykte fremtiden og hverandre, men da vil jeg minne om Franklin D. Roosevelts ord: Det eneste vi har å frykte, er selve frykten.

For det var ikke noen tvil om hvem hun henvendte seg til.

– Det har tatt republikanerne lang tid å gå fra «morning in America» til midnatt, sa hun til salen med en klar henvisning til Ronald Reagans optimistiske syn på USA, skriver Politico.

Hillary Clinton gikk hardt ut mot Donald Trump i sin tale.

Video: Hillary Clinton langet ut mot Donald Trump og understreket USA ikke skal bygge en mur, men en økonomi der alle som vil ha en god jobb kan få en.

Som første kvinne aksepterte Hillary Clinton nominasjonen som demokratenes presidentkandidat. Samhold og fellesskap var et gjennomgangstema i talen.

Fellesskap som prinsipp

Samhold og fellesskap var et gjennomgangstema i talen, hvor Clinton trakk linjene helt tilbake til USAs grunnleggere som ga landet mottoet «E pluribus unum» – «fra mange, én».

– Sammen er vi sterkere. Det er ikke bare et valgkampslagord. Det er et prinsipp å styre etter. Tro aldri på en som sier at han alene kan ordne opp. Det var faktisk Trumps ord, og det burde få alarmklokkene til å ringe. Ingen kommer seg gjennom livet alene, vi må hjelpe hverandre, sa Clinton.

Clinton brukte også mye tid på den amerikanske økonomien.

– Vi vet det er mye å gjøre. For mange mennesker har ikke fått en lønnsøkning siden finanskrisen. Det er for mye ulikhet, for lite sosial mobilitet, for mye lammelse i Washington, for mange farer hjemme og i utlandet. Men bare se i et øyeblikk de styrkene vi som amerikanere har med oss for å møte disse utfordringene. Vi er de mest dynamiske og mangfoldige menneskene i verden. Vi har de mest tolerante og sjenerøse unge menneskene vi noensinne har hatt. Vi har det mektigste militæret, de mest innovative entreprenørene, de mest utholdende verdiene: Frihet og likhet, rettferdighet og mulighet.

– Vi bør være stolte at de ordene er assosiert med oss, sa hun og fikk øredøvende jubel fra publikum som begynte taktfast å rope navnet hennes.

NRKs korrespondent Tove Bjørgaas rapporterer fra demokratenes landsmøte der Hillary Clinton holdt sin tale i natt.

Video: Hllary Clinton advarte mot Donald Trump i sin tale til landsmøte i natt.

Milepæl

Clinton lovet at hun vil representere alle, uansett parti eller bakgrunn, både dem som stemmer på henne og dem som ikke vil gjøre det.

– Med ydmykhet, besluttsomhet og en grenseløs tillit til det løfterike Amerika aksepterer jeg nominasjonen til å bli USAs neste president, sa hun og understreket nattens historiske valg.

– I kveld har vi nådd en milepæl når et stort parti for første gang har nominert en kvinne. Når jeg står her som min mors datter og min datters mor, er jeg så lykkelig for at denne dagen har kommet. Når det ikke lenger er et tak, er det ingen hindringer – the sky is the limit.

Hillary Clinton takket Bernie Sanders under sin tale på demokratenes landsmøte.

Video: Clinton benyttet også anledningen til å takke sin argeste konkurrent i kampen for å bli Demokratenes presidentkandidat, Bernie Sanders.

SISTE NYTT

Siste nytt