Trump med nytt angrep på media: «banker opp CNN» i video på Twitter

President Donald Trump har postet en video på sin egen Twitter-konto som viser hvordan han «banker opp CNN».

Laster Twitter-innhold

I den 28 sekunder lange snutten, slår Trump ned en dresskledd mann ved siden av en brytering. Trump kaster seg over mannen og banker løs på ham. Offerets hode er sladdet med CNNs logo. Videoen dukket opp i en tråd på nettstedet Reddit.com for fire dager siden, og i den redigerte versjonen er det også manipulert inn en falsk CNN-logo i høyre hjørne, med ordene «FNN: Fraud News Network».

Videoen stammer fra et ti år gammelt mediestunt under en boksekamp. Donald Trump var reality-kjendis og mannen som får gjennomgå, er formannen i World Wrestling Entertainments, Vince McMahon. Trump og Mahone var deltakere i tv-showet «Battle of Billionares».

Postingen av den redigerte versjonen er ledd i en rekke utfall mot CNN. Trump har gjentatte ganger beskyldt kanalen for å publisere falske nyheter.

Tidligere i dag la han ut følgende tweet om CNN på sin egen konto:

Laster Twitter-innhold

– Oppfordring til vold

Tv-kanalen svarer presidenten på Twitter, og mener han oppfordrer til vold mot journalister. Det hvite hus' talskvinne Sarah Sanders uttalte i forrige uke at Trump «på ingen måte, i noen form, noensinne har oppfordret eller oppmuntret til vold».

Laster Twitter-innhold

Også senator og republikaner, Ben Sasse, reagerer på videoen. Han sier til CNN at han er frykter den gir næring til mistilliten til mediene, og skader frihetene som definerer demokratiet.

Avviser at Trump oppfordrer til vold

Nasjonal sikkerhetsrådgiver i Det hvite hus, Tom Bossert, ble i et intervju med ABC News konfrontert med presidentens siste innlegg på Twitter.

– Ingen vil oppfatte det som en trussel. Jeg håper ingen vil gjøre det, sa Bossert på tv-programmet «This Week» på ABC News.

Trump Donald Trump

USAs president Donald Trump fortsetter angrepene på amerikanske medier, denne gangen i form av en manipulert videosnutt der han later som han banker opp CNN. Foto: AP / NTB scanpix

Foto: Carolyn Kaster / AP

Anstrengt forhold til medier og journalister

Dagens angrep mot CNN føyer seg inn i rekken av mange utfall mot medier og journalister. Senest for et par dager siden, skjelte han ut journalisten Mika Brzezinski på Twitter, og hevdet at han hadde sett henne med stygge blødninger etter en ansiktsløftning. Han kalte journalistene i MSNBC-programmet «Morning Joe» for dumme og gale, men understreket at de ikke var dårlige mennesker.

SISTE NYTT

Siste nytt