Hopp til innhold

Trump i Las Vegas: Ville ikke snakke om våpenkontroll

USAs president ville ikke snakke om våpenkontroll da han i kveld besøkte Las Vegas – to døgn etter massedrapet som kostet 59 mennesker livet.

US-POLITICS-TRUMP-CRIME-SHOOTING-VEGAS

President Donald Trump kom i kveld til Las Vegas, men ville ikke snakke om de amerikanske våpenlovene.

Foto: MANDEL NGAN / AFP

– Dere har gjort en fantastisk jobb, sa president Donald Trump til helsearbeiderne da han i kveld besøkte et sykehus i Las Vegas.

Rundt 100 av de skadde etter skytemassakren for to dager siden ble lagt inn på dette sykehuset.

59 mennesker ble drept og 527 såret da drapsmannen Stephen Paddock åpnet ild mot publikum under countryfestivalen Route 91 Harvest.

Ikke om våpenkontroll

Trump

President Donald Trump og førstedame Melanie under besøket på University Medical Center i Las Vegas i kveld.

Foto: Evan Vucci / AP

Skytemassakren i Las Vegas er den mest omfattende i USAs historie, og den har ført til en ny debatt om de liberale våpenlovene i landet.

President Trump fikk, naturlig nok, spørsmål om dette under sitt besøk i Las Vegas i kveld, men svarte slik:

– Jeg vil ikke snakke om våpenkontroll nå.

Hyllet hjelperne

Presidenten kom til Las Vegas tidlig i kveld, norsk tid, og dro rett til sykehuset, der han besøkte noen av ofrene for massakren.

– Jeg møtte noen av de hardest skadde, og jeg er utrolig imponert over den jobben som ble gjort for å redde menneskeliv, sa Trump

– Jeg fikk høre at noen av de skadde hadde gått ut av sykebilen for å gi plass til andre som trengte hjelpen mer, sa den amerikanske presidenten.

Ukjent motiv

US-CRIME-SHOOTING-INVESTIGATION

Tragedien i Las Vegas har skapt voldsomme reaksjoner i USA, og titusener har vist sin sorg og medfølelse med minnestedet for de drepte.

Foto: ROBYN BECK / AFP

Drapsmannen Stephen Paddock hadde et enormt våpenarsenal på sitt hotellrom da han begynte å skyte mot de ubeskyttede deltakerne på festivalen.

Skytingen pågikk i rundt 10 minutter, og drapsmannen tok sitt eget liv da politiet var i ferd med å ta seg inn på rommet hans.

FBI vet ennå ikke hva som var Stephen Paddocks motiv for skytingen, men dette er nå under grundig etterforskning. Hans samboer og forlovede kom til USA i går, og politiet tror hun er en viktig kilde i den videre etterforskningen.

SISTE NYTT

Siste nytt