Donald Trump stiller ikke som presidentkandidat

Donald Trump gikk i dag ut med at han ikke vil stille som presidentkandidat for republikanerne likevel. Valget var ikke enkelt, sier Trump.

Donald Trump

På noen målinger blant de som vil bli Republikanernes presidentkandidat, ledet milliardæren Donald Trump.

Foto: BRIAN SNYDER / Reuters

Trump har drevet en uoffisiell kampanje for å bli presidentkandidat, men mandag ga han beskjeden:

– Etter grundig overveielse og refleksjon, har jeg besluttet å ikke stille som presidentkandidat, skriver Donald Trump i pressemeldingen, ifølge ABCnews.

Eiendomsmagnaten Donald Trump skriver videre at han ikke kan forlate den private sektor, og betegner virksomheten sin som sin største lidenskap.

– Jeg kunne vunnet valget

Realitykjendisen, som de siste månedene åpent har vurdert å stille som presidentkandidat, skrev blant annet i pressemeldingen at han var overbevist om at han kunne vunnet valget i 2012.

– Denne beslutningen kom ikke lett, eller uten anger, særlig når mitt potensielle kandidatur fortsetter å toppe målingene. Jeg er fortsatt sterkt overbevist om at hvis jeg hadde stilt opp, ville jeg vært i stand til å vinne primærvalgene, og til slutt selve valget, skriver han.

Ledet målinger

På noen målinger blant de som vil bli republikanernes presidentkandidat, ledet Trump. Men få trodde USA var klar til å velge sin første reality-TV-president, og andre mislikte at han er republikaner.

Trump skrev videre i pressemeldingen at han ville fortsette å ytre sine meninger, og støtte den personen som blir den best kvalifiserte kandidaten.

SISTE NYTT

Siste nytt

Nå får Magdalena Andersson sin andre sjanse

Hun må styre på et borgerlig budsjett. Likevel blir Magdalena Andersson (S) i dag – igjen – Sveriges første kvinnelige statsminister.