NRK Meny
Normal

Truet med å detonere bomber under svensk kongebesøk

En gruppe som hevder de støtter terrordømte Anders Behring Breivik truet torsdag med å sprenge flere bomber i forbindelse med det svenske kongeparets besøk i Karlstad.

Karlstad, bombetrussel

Torsdag formiddag fikk den svenske avisa NWT et brev med en bombetrussel.

Foto: NWT

Det er den svenske avisen NWT som torsdag mottok et håndskrevet brev fra en gruppe som angivelig kaller seg «Anders Behring Breiviks sympatigruppe Nord-Europa».

Ved 10-tiden om formiddagen kom politiet til NWTs redaksjon for å hente brevet.

I brevet beskriver gruppen hvordan de skal detonere fire bomber utenfor kong Carl Gustaf og dronning Silvias residens i Karlstad klokken 17 torsdag, ifølge NWT.

Politiet: – Forhåpentligvis bare en tosk

Gruppen skriver at de har en stor bombe laget av 1, 5 tonn kunstgjødsel.

– Vi kan bekrefte at vi har mottatt trusselen gjennom et brev sendt til myndighetene, og at vi tar det på alvor. Selv om det skulle dreie seg om falsk trussel, så håndterer vi det på sikkert vis, sier operasjonsleder Rolf Sandberg i politiet til NWT.

– Vi kan ikke vurdere troverdigheten av dette brevet ut fra de forutsetningene vi har akkurat nå, men forhåpentligvis er det bare snakk om en tosk som har skrevet brevet, sier Sandberg til DN.

Karlstad sentrum sperret av

Politiet i Sverige bekrefter også overfor Expressen.se at det har kommet en bombetrussel.

– Vi kan bekrefte at trusselen er rettet mot kongeparet, sier Stefan Wickberg, pressmedarbeider fra Värmlandspolitiet til Expressen.

– Vi jobber febrilsk, men jeg vil ikke gi ut mer informasjon om etterforskningen, foreløpig, fortsetter Wickberg.

Politiet er på plass ved boligen og har tilkalt en bombehund. Deler av Karlstad sentrum er sperret av, melder Expressen.


Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt