Tror Miliband må gå

Folk NRK møter på gata i London mener valgresultatet kan få store konsekvenser for Labour-leder Ed Miliband. – Jeg tror han er ute i morgen, sier drosjeeieren Stephen Johns, som selv stemte på valgvinner David Camerons konservative parti.

Stephen Johns

Stephen Johns er veldig fornøyd med konservativ valgseier. Som drosjeeier mener han det er det beste for ham.

– Dette var et deilig valgresultat å våkne opp til!

Stephen Johns er kjempefornøyd og smiler fra øre til øre. Når NRK møter ham i London, har han nettopp kjøpt avisa The Sun, og gjør seg klar til en dag bak rattet i sin karakteristiske Black Cab.

– Jeg er selvstendig næringsdrivende, og dette er absolutt det beste resultatet for meg. Nå ser jeg omsider på David Cameron som en skikkelig statsminister, sier han.

Få tippet flertallsregjering

Lengre ned i gata rusler Matthew Carpenter i rolig tempo mot tippesjappa der han jobber som veddemålsagent. Han er kunstner, men tjener ikke nok på det, derfor har han denne jobben der han tar i mot folks veddemål. I det siste har mange veddet for at valget skulle resultere i en ny koalisjonsregjering.

Metthew Carpenter

Matthew Carpenter er veddemålsagenter, og sier det er ytterst få som har tjent penger på det overraskende valgresultatet

– Det er nok ikke mange som har tjent penger på dette resultatet, nei.

Selv er han ikke voldsomt overrasket.

– Det betyr ikke noen hvem man stemmer på i disse dager. Alle er helt like. De er ubrukelige alle sammen.

Selv stemte han på Labour, og også han antar at Ed Miliband nå må gå av.

– Det er mange som vil blir kvitt ham. men jeg ser ikke helt hvem som skal ta over.

– Aldri vært så overrasket

Universitetslektor Øivind Bratberg ved Universitetet i Oslo (UiO) har aldri vært så overrasket over noe britisk valgresultat før.

– Nei, aldri. Det kommer til å åpne for en regjering som har fått et klart mandat fra velgerne og som er klar til å iverksette sitt program. Dette betyr fortsatt stram økonomisk politikk, men også en konfrontasjon rundt Europaspørsmålet og Skottland, sier Bratberg, som er i London for å følge valget.

David Cameron har lovet britene å holde en folkeavstemning om Storbritannias forhold til EU innen utgangen av 2017.

Men for briter flest handler også denne dagen om helt andre ting enn politikk.

– Vi får bare gå i gang med denne dagen, i morgen er dette uansett gamle nyheter, sier kunstner Carpenter, og fortsetter inn i dagen.

SISTE NYTT

Siste nytt