NRK Meny
Normal

Tredje natt på rad: Kjøretøy i brann i København

Til sammen er minst 21 biler og tre mopeder blitt satt i brann eller forsøkt tent på i den danske hovedstaden de siste tre nettene.

Kjøretøy i brann i København

SER ETTER SAMMENHENG: Politiet undersøker om det er sammenheng mellom de mange bilbrannene og samarbeider med kolleger i Sverige.

Foto: Sabrina Bojsen Møller / DR Nyheder

Natt til tirsdag er det gått ut over en Audi og tre mopeder på Nørrebro, opplyser vaktsjef Henrik Stormer i København-politiet til Ritzau. Ildspåsettelsene skal ha skjedd med få minutters mellomrom, men politiet ser ikke noen umiddelbar sammenheng mellom brannene, opplyser politiet til DR Nyheder.

De tre mopedene skal ha blitt satt i brann klokken 00.21, mens bilen ble tent på 00.23. Det var ingen vitner til stede, men politiet har sikret tekniske spor.

Laster Twitter-innhold

Til sammen er minst 21 biler og tre mopeder blitt satt i brann eller forsøkt tent på i den danske hovedstaden de siste tre nettene. Politiet undersøker om det er sammenheng mellom de mange bilbrannene og samarbeider med kolleger i Sverige.

Bilbrannene kommer etter at Sverige har opplevd en bølge av bilbranner, spesielt i Malmö, men også i andre svenske byer. Over 70 biler er påtent. Den svenske regjeringen har lovet å sette inn tiltak.

– Det er ennå for tidlig å si noe om hvorvidt det kan ha sammenheng med de brannene som har vært i Sverige, uttalte politiets talsmann Rasmus Skovsgaard søndag, etter at ti biler ble påtent i den danske hovedstaden.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt