Tre tyrkiske soldater drept i nytt angrep

Tre tyrkiske soldater er drept i et angrep sørøst i landet. Tyrkiske militærkilder beskylder den kurdiske gruppen PKK for å stå bak angrepet.

Tyrkiske soldater

Tyrkiske soldater i sorg over en medsoldat. Tyrkiske myndigheter mener PKK har skylden for at minst elleve politifolk og soldater er drept den siste uken.

Foto: Emrah Gurel / Ap

Ifølge militærkilder åpnet PKK-opprørerne ild mot en tyrkisk militærkonvoi i den sørøstlige provinsen Sirnak som grenser til Syria og Irak.

Ifølge det tyrkiske militæret sto den militante fløyen i den kurdiske organisasjonen PKK bak.

Til nyhetsbyrået Reuters opplyser den tyrkiske hæren at flere helikoptre og en spesialenhet er satt inn i området. En tyrkisk motaksjon er nå i gang og ifølge militærkilder skal flere «terrorister» være drept.

Minst åtte drept i angrep den siste uken

Tyrkia har siden i forrige uke gjennomført en torfronts militæraksjon, både mot ekstremistgruppen IS i Syria og mot PKK-posisjoner i Nord-Irak. Tyrkia anser PKK som en terrororgansisajon.

Samtidig har det vært en rekke angrep på tyrkiske sikkerhetsstyrker i den sørøstlige delen av Tyrkia som grenser til Irak. Tyrkiske myndigheter har gitt PKK skylden for at minst elleve politifolk og soldater er drept den siste uken.

SISTE NYTT

Siste nytt