Bekymret for norske studenter i Kina

Den norske ambassaden har satt inn store ressurser for å finne tre nordmenn som er på fottur i nærheten av jordskjelvområdet i Kina.

Sammenraste hus i byen Beichuan i Sichuan-provinsen.
Foto: DAVID GRAY / REUTERS

De tre savnede studerer i Kunming og er sammen med tre venner fra USA, Tyskland og Spania.

Studentene hadde med seg mat for mange dager, telt og soveposer på turen som skulle gå til et området uten mobildekning, skriver VG Nett.

De tre nordmennene er alle fra Vestlandet. En 26 år gammel mannlig student og et noe yngre kjærestepar skulle oppleve flotte kinesiske områder før noen av dem hadde planlagt å komme hjem rundt 17. mai.

Bekymret

Ifølge venner og bekjente er de tre av typen som gjerne blir noen dager om de finner et drømmested. Likevel har vennene sendt en bekymringsmelding til den norske ambassaden i Beijing, men de tre er ikke meldt savnet. Ambassaden jobber nå for å komme i kontakt med studentene.

SISTE NYTT

Siste nytt

Trump skuldar Twitter for politisk aktivisme

President Donald Trump har signert ein presidentordre som kan føre til strengare lovregulering av sosiale medium. Han skuldar Twitter for politisk aktivisme.

19.000 eldre på sykehjem døde av koronasmitte i Spania

Ingen andre europeiske land har hatt så mange koronadødsfall på sykehjem som Spania. Nå settes søkelyset på lavkost-hjem som drives av internasjonale selskaper.