Tre personer skutt i Malmø – én livstruende skadd

Tre personer skal være skutt i et foreningslokale øst i Malmø etter at en person åpnet ild i en større folkemengde. Ingen er foreløpig pågrepet.

Skyting i Malmø

SPERRET: Store deler av Ystadsvägen er sperret av etter at tre personer ble skutt på Föreningarnas hus i Södra Sofielund øst i Malmø.

Foto: Johan Nilsson/TT / NTB scanpix

Politiet fikk melding om hendelsen i sekstiden søndag morgen, skriver SVT.

Ifølge Sveriges Radio bekreftet Skåne universitetssykehus i 08:30-tiden at to menn er livstruende skadet. En i 20-årsalderen og en i 25-årsalderen. En time senere er tallet nedjustert av politiet.

– To er lettere skadet, og en er livstruende skadd. Det er en mann mellom 20 og 25, sier Anna Göransson, pressetalsperson i Skåne-politiet til Expressen.

Mellom 70 og 100 personer skal ha befunnet seg i det kommunale foreningslokalet på en fest da det altså skal ha blitt løsnet skudd blant folkemengden.

– Vi har foreløpig ingen pågrepne og ingen mistenkte, sier Göransson til SVT. Det pågår nå søk etter spor på stedet.

Tre ambulanser skal ha blitt sendt til lokalet og to av de sårede mottok hjerte og lungeredning på stedet.

Fem-seks skudd

Ifølge vitner, Sydsvenskan, har snakket med skal en mann ha kommit inn i lokalet og skreket «Hvem slo min bror?» før han løsnet fem-seks skudd.

Politiet har ikke pågrepet skytteren som forsvant fra lokalet kjapt etter hendelsen. Det skal ha vært en kaotisk og uoversiktlig situasjon da politiet kom frem.

Store deler av Ystadsvägen, som er en av europaveiene inn til Malmø sentrum, er nå avsperret og det foregår søk med våpenhund i bygningen. Også akutten ved Malmø sykehus er sperret av politiet.

Én av mange skyteepisoder

I mars tidligere i år var det skyting utenfor det samme foreningslokalet. Da ble en 25-år gammel mann skutt midt på dagen, med flere vitner til stede.

Dagens skyting skal ifølge Expressen være den 37. i Malmø i år.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt