NRK Meny
Normal

Tre opprørere hengt i Pakistan

Pakistanske myndigheter har henrettet tre opprørere fra Baluchistan – 17 år etter at de kapret et passasjerfly med 30 personer om bord.

Pakistanske soldater

Arkivbilde: Pakistanske soldater holder vakt utenfor fengselet i Multan tidligere i år. I januar kom det meldinger om at myndighetene hadde henrettet to fanger i fengselet. Pakistan har i år gjeninnført dødsstraff.

Foto: SS MIRZA / Afp

Shabbir Rind, Shahsawar Baloch og Sabir Rind var alle dømt til døden for å ha kapret et fly i 1998. Flyet var på vei fra byen Turbat, i den pakistanske provinsen Baluchistan, til Karachi.

De tre tilhørte den venstreorienterte studentorganisasjonen BSO, og fremmet krav om at regionen måtte tilføres mer ressurser, som strøm og gass, skriver BBC.

Kaprerne tok kontroll over flyet da det mellomlandet i Gwadar og beordret piloten til å fly dem til India, men pilotene lurte dem og flyet ble senere stormet av sikkerhetsstyrker.

Alle ble dømt til døden et halvt år etter det mislykkede kapringsforsøket, men satt på dødscelle frem nå.

Dødsstraff gjeninnført

Det har i flere år vært stans i bruken av dødsstraff i Pakistan, men etter skolemassakren i Peshawar i desember i fjor gjeninnførte myndighetene dødsstraff i terrorsaker. I mars utvidet myndighetene loven til å gjelde også i andre saker.

Torsdag ble ytterligere fire menn hengt ved ulike fengsler i landet. De var dømt for drap, og hadde ikke noe med kapringen å gjøre.

Kapringen av skjedde kun fire dager fire dager før Pakistan gjennomførte en atomprøvesprengning i Baluchistan – noe BSO var sterkt imot.

Pakistanske sikkerhetsstyrker har i flere år kjempet mot separatister i Baluchistan og anklages for hundrevis av borføringer og utenomrettslige henrettelser.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt