Hopp til innhold

Tre av fire europeere er positive til syriske flyktninger

84 prosent av tyskerne sier i en ny meningsmåling at de har sympati med at flyktninger fra Syria kommer til landet deres.

Syriske flyktninger

Syriske flyktninger i Kokkinotrimithia-leiren på Kypros i forrige uke.

Foto: IAKOVOS HATZISTAVROU / AFP

David Miliband

– Flyktningkrisen er en menneskelig tragedie, men den trenger ikke bli en politisk katastrofe, sier David Miliband i International Rescue Committee (IRC).

Foto: Leon Neal / Ap

Det går frem av en undersøkelse som meningsmålingsinstituttet Ipsos Mori har gjort der de har spurt 12.500 mennesker i tolv europeiske land om deres forhold til flyktninger, skriver Reuters.

Irland var det landet der høyest andel av befolkningen var positivt innstilt til de syriske flyktningene, skriver Irish Times.

87 prosent av irene sa at de hadde sympati for at de syriske flyktningene. Deretter fulgte Spania (86 prosent), Tyskland (84 prosent) og Portugal (84 prosent).

– Resultatene viser at europeere ikke har mistet hjertene sine, sier David Miliband i International Rescue Committee (IRC) til Reuters.

Ifølge FNs flyktningkommissær (UNHCR) utgjorde syrere 28 prosent av flyktningene som kom til Europa i fjor.

Ikke redd for sikkerheten

Undersøkelsen viser også at under en tredel av de spurte tror at flyktninger er en sikkerhetsfare.

Tallene til tross for flere angrep den siste tiden der flyktninger eller migranter har vært involvert.

– I en tid der giftig ordbruk har funnet sin vei inn i det politiske sentrum, er det et behov for at regjeringen kombinerer medfølelse med kompetanse i sitt svar på flyktningkrisen, sier Miliband.

SISTE NYTT

Siste nytt