Tre arrestert i Brussel, knyttes til Paris-terror

Belgisk politi strammer grepet rundt de ettersøkte etter Brussel-terroren og deres støttespillere. Tre personer er arrestert i dag, to av dem ble skutt i beina av politiet.

Se de dramatiske bildene fra aksjonen i Schaerbeek, der en person blir skutt i låret og pågrepet av politiet. Reuters har verifisert innholdet og fått tillatelse til å distribuere innholdet.

POLITIAKSJON I SCHAERBEEK: Amatørvideoen viser hvordan politiet skyter og skader en mann på en gate i Brussel-bydelen Schaerbeek langfredag. Reuters har verifisert innholdet og fått tillatelse til å distribuere videoen.

I en større aksjon i flere bydeler i Brussel der også militære styrker deltok, pågrep politiet fredag ettermiddag i alt tre personer.

Alle tre oppgis å ha forbindelser til et nytt terrorangrep som var under planlegging i Paris som ble avslørt sent i går kveld da fransk politi aksjonerte mot et hus i Argenteuil nordvest for Paris. En mann ble arrestert. Ifølge den fransk justisministeren Bernard Cazeneuve var denne mannen «kommet langt» i sin terrorplanlegging.

Skutt i beinet

Mann nummer 1 ble pågrepet i Forest, i bydelen Saint-Gilles sør for sentrum. Han navngis av politiet som «Tawfik A.», og han ble skutt i beinet i forbindelse med arrestasjonen. En politimann skal ha gjenkjent ham fra en overvåkningsvideo fra metrostasjonen Maelbeek. På videoen skal han ha vært sammen med mannen som er mistenkt for å ha sprengt bomben på metrotoget, Khalid El Bakroui.

I en gate like ved, ble en mann nummer 2, som omtales som «Salah A.», tatt.

Litt senere arresterte politiet mann nummer 3 på en trikkeholdeplass i bydelen Schaerbeek. Han ble skutt i låret i forbindelse med pågripelsen. Han er ikke navngitt. Han skal ha vært sett bærende på en koffert eller en sekk, og politiet brukte en bomberobot for å undersøke sekken. Noen belgiske medier oppgir at det var eksplosiver i sekken, men det er ikke bekreftet.

Laster kart, vennligst vent...

Mens aksjonen pågikk var flere gater sperret av og det var mye politi og soldater å se, opplyser NRKs reporter på stedet.

brussel

Frisør i bydelen Schaerbeek i Brussel var vitne til politiets antiterroraksjon

Selvmordsbomberne som rammet flyplassen og metroen på tirsdag hadde sitt skjulested i dette området. Tungt lastet med koffertbomber tok de en drosje herfra til flyplassen tidlig tirsdag morgen, og detonerte sin dødbringende last.

– Vi var skrekkslagne

Vanlige belgiere reagerte med redsel da det igjen smalt i nabolaget i ettermiddag.

– Vi hørte noe som lød som en lett bombe. Vi evakuerte alle kundene i salongen. Vi var skrekkslagne, forteller en frisør til NRK.

Laster Twitter-innhold

Les også: Abdeslam vil bli utlevert til Frankrike

brussel

Politiet har sperret av flere veier inn til bydelen Schaerbeek.

Foto: Roger Sevrin Bruland / NRK

Flere politiraid i Brussel

De siste dagene er en rekke personer arrestert i flere europeiske land. I Brussel tok politiet seks personer i går kveld. Tre skal ha blitt pågrepet i en bil, mens to andre ble arrestert ved tettstedet Jette. En sjette arrestasjon ble gjennomført under et raid i Brussel, melder den kringkasteren RTBF.

Identitetene til de seks er foreløpig ikke kjent. En av dem kan være den tredje gjerningsmannen bak angrepet på Brussel lufthavn, ifølge avisen Le Soir. Avisen navngir den pågrepne mannen som «Fayçal C.» – en mann som skal ha vært i politiets søkelys i flere måneder. En kilde sier til avisen at dette kan være samme mann som ble sett på overvåkningsbilder fra flyplassen, iført hatt og lys jakke, men som forlot flyplassen før eksplosjonene fant sted.

Skal ha planlagt et større terrorangrep

Den belgiske allmennkringkasteren melder at politietterforskere tror terroristene planla et angrep med større omfang enn det som skjedde tirsdag. Det mistenkes at mennene som ble arrestert planla å skyte mot en folkemengde i tillegg til selvmordsbombene som ble utløst.

Maskert politi sikrer bygning

NY PÅGRIPELSE: Maskert politi sikrer en bygning i Schaerbeek. En ny person blitt pågrepet etter terrorangrepene i Brussel.

Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt