Hopp til innhold

Tornado krevde liv i Mississippi

Redningsmannskaper leter etter overlevende etter at flere dødbringende tornadoer rammet den amerikanske delstaten Mississippi lørdag.

Minst ti mennesker omkom, og flere titalls ble skadd da en tornado rammet et område i den amerikanske delstaten Mississippi lørdag.

I Choctav-fylket mistet en hel familie på to voksne og to barn livet, opplyser en talsmann for redningsmannskapene i Mississippi.

Video Her slår tornadoen til

SE VIDEO: Her slår tornadoen til

I tillegg ble flere personer sittende fast i ødelagte bygninger, og redningsmannskapene gjennomsøkte søndag sammenraste hus og biler som var kastet av veiene.

– Det er en rekke mennesker her som vi fortsatt forsøker å redde fordi de er innesperret i bygninger, sier Mississippis guvernør Haley Barbour til TV-stasjonen CBS.

Store ødeleggelser

Det var fylkene Choctaw, Yazoo og Holmes i den sentrale delen av Mississippi som ble hardest rammet av tornadoen. Myndighetene i delstaten frykter at antallet døde kommer til å stige.

Minst tre av de omkomne er barn, ifølge Reuters.

– Tornadoen etterlater seg store ødeleggelser i sin vei, sier talsmann for redningstjenestene, Greg Flynn til USA Today.

Unntakstilstand

Skypumpen er 1200 meter bred og har ført til strømbrudd i deler av Mississippi, melder nyhetsbyrået Reuters.

Flere kraftige tornadoer rammet i går minst 13 av fylkene i Mississippi, og Barbour erklærte søndag unntakstilstand i delstaten. Flere steder ble det satt opp tilfluktsrom for tornadoofrene.

Den kraftigste tornadoen var 1,6 kilometer bred og hadde en vindhastighet på rundt 214 kilometer i timen, opplyser meteorologer.

Flere tornadoer på vei

Nå er det fare for at flere kraftige tornadoer skal føre til nye ødeleggelser i Tennesse, Alabama og Kentucky.

– Situasjonen er svært farlig, sier en talsmann for USAs nasjonale stormvarslingssenter.

SISTE NYTT

Siste nytt