NRK Meny
Normal

Tolv menn pågrepet og siktet for seksuelle overgrep mot minst 280 barn

Omfattende overgrep mot barn avdekket i Pakistan.

barn som skal ha opplevd overgrep gjemmer fjesene sine mens mødrene intervjues

Barn som ifølge familiene deres har blitt misbrukt, skjuler ansiktene sine mens mødrene deres blir intervjuet av en Reuters-korrespondent. Foreldre av ofre i saken kritiserer politiet for å ha dekket over for gjerningsmennene.

Foto: MOHSIN RAZA / Reuters

Overgrepene ble filmet og viser hvordan i alt 25 menn misbruker barna seksuelt.

Overgrepene skal ha foregått i og i nærheten av en landsby i Punjab-området. Fem menn ble pågrepet mandag mens sju andre ble pågrepet tidligere.

Flere hundre opptak skal ha blitt gjort av overgrepene, ifølge advokater som representerer noen av foreldrene til barna.

Barna kommer fra fattige familier, og foreldrene ble bedt om å betale overgriperne penger. Hvis ikke, ble klippene solgt til pedofile i området, sier en representant for familiene, Latif Ahmed Sara.

Barna, som for det meste var under 14 år, – et av barna er opplyst å skalha vært seks år –, ble også tvunget til å gjennomføre seksuelle handlinger med hverandre, ifølge Sara.

Det er siden 2007 blitt laget mer enn 400 videoer av barn fra landsbyen Hussain Khanwala, som ligger sørvest for Lahore, ifølge lokale medier.

– De lagde en video med min sønn i 2011 og vi har betalt utpresserne siden da, sier moren til en av ofrene til nyhetsbyrået AFP.

Menn anklaget for overgep mot barn kjøres til retten av politiet, 11.08.15

Menn anklaget for seksuelle overgrep mot barn kjøres til retten av politiet, 11.08.15

Foto: MOHSIN RAZA / Reuters

Politiet anklages for å ha lukket øynene

Politiet anklages for å ha dekket over for gjerningsmennene.

Pakistanske aktivister hevder politiet i lang tid har lukket øynene for overgrepene og latt pedofile flykte fra landsbyen.

Flere foreldre forteller også at de ble møtt med en kald skulder fra politiet da de tidligere forsøkte å anmelde overgrepene.

– Jeg dro til politistasjonen for å levere en anmeldelse. Men i stedet for å skrive rapport, så varetektsfengslet de sønnen min, sier moren til en av ofrene.

– Våre barn ble tvunget til dette her. De ble ydmyket. Men politiet behandler dem som kriminelle, sier en annen mor.

Lederen for en organisasjon som jobber for barns rettigheter i Pakistan, kaller saken den verste overgrepssaken i landets historie.

Sist tirsdag var det sammenstøt mellom barnas familier og politi i byen Kasur nær Lahore, da de protesterte mot konklusjonen i myndighetenes første rapport i saken, som beskrev anklagene som «grunnløse».

Laster kart, vennligst vent...
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt