NRK Meny
Normal

Folkemengde våker over frigjøringshelten

– Tilstanden til Nelson Mandela har forverret seg de siste 48 timene, sier Mac Maharaj, talsmann for Sør-Afrikas president Jacob Zuma. Utenfor sykehuset vokser folkemengden som våker over frigjøringshelten.

Nelson Mandela trekker seg fra offentligheten

Tilstanden til Nelson Mandela skal ha forverret seg.

Foto: MIKE HUTCHINGS / Reuters

Til den søramerikanske kanalen SABC sier Maharaj at tilstanden til Mandela fortsatt er kritisk. Likevel vil han ikke kommentere om Mandela er koblet til en pustemaskin.

Men onsdag kveld bekreftet flere kilder at 94 år gamle Nelson Mandela puster ved hjelp av en respirator.

– Ja, han må bruke maskiner for å puste. Det er ille, men hva kan vi gjøre, sa Napilisi Mandela etter å ha besøkt ham på sykehuset.

Legene gjør nå det de kan for å ta vare på Mandela, som har vært innlagt på sykehus siden 8. juni med lungebetennelse, skriver BBC.

Sørafrikanske medier melder torsdag at militærkapellet som skal ta hånd om Mandela etter at han har gått bort, er satt i beredskap.

Folkemengder

Samtidig samler folkemengder seg utenfor sykehuset og tenner lys for den tidligere presidenten, i det landet forbereder seg på å ta farvel med Mandela.

– Vi har vært så forent, svarte og hvite sammen. Det er på grunn av tanken om Mandela i oss, sa 35 år gamle Lerato Boulares.

De mange hilsenene og hyllestene som er festet til sperringene som skiller folkemengden fra sykehuset, blir brukt som bakteppe for de mange journalistene som rapporterer fra stedet, skriver NTB.

Avlyste reise

Onsdag avlyste Jacob Zuma en reise til Mosambik etter at han hadde besøkt Mandela på sykehuset.

Det er første gang siden Mandela bla lagt inn på sykehus for nesten tre uker siden at Zuma avlyser et offentlig arrangement.

President Zuma ble orientert av legene, som fortsatt gjør alt de kan for å sørge for at Mandela har det bra, heter det i en uttalelse fra presidentens kontor.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt