NRK Meny
Normal

Overlevende etter fergeulykke tilbake på skolen

De lovet å huske sine døde venner, de 75 overlevende etter fergetragedien i Sør-Korea. Onsdag var de tilbake på skolen for første gang siden ulykken.

Overlevende etter fergeulykken i Sør-Korea tilbake på skolen

SØRGENDE: Mange av elevene gråt da de hadde sin første skoledag etter fergeulykken for to måneder siden.

Foto: KIM HONG-JI / Reuters

Det var en dag preget av sterke følelser for foreldre og barn på skolen Danwon. To måneder etter fergetragedien der over 250 skoleelever døde, var det klart for første skoledag for de 75 som berget livet.

De voksne sier at vi skal glemme og være glade. Men vi vil huske vennene våre. Det å huske dem er det beste vi kan få til. Ikke glem dem dere heller, sa en 18 år gammel gutt som snakket på vegne av de overlevende, skriver Reuters.

– Ikke glem

De overlevende holdt hverandre i hendene da de gikk gjennom porten til skolen. Rundt hånden hadde mange av dem et armbånd hvor det var inngravert «Remember 0416»

Mange av foreldrene til de som døde i ulykken var også møtt opp og flere av dem holdt skilter med hilsener. Blant annet sto det «Vi elsker dere», på et av dem, skriver Reuters.

– Barna kommer tilbake til skolen bærende på den forferdelige opplevelsen. De måtte gå gjennom skipet som var i ferd med å synke, oppleve evakueringen og de mistet venner og lærere. Ikke glem 16. april, sa Park Suck-soon faren til en av elevene på skolen.

Han sa også at flere foreldre hadde vært i tvil om de skulle sende barna tilbake til skolen. Konklusjonen ble likevel at det var det riktige.

Sør-Koreanske elever tilbake på skolen etter fergeulykken for to måneder siden

TRØSTER: Elevene lovet å ikke glemme vennene som mistet livet i fergeulykken. Her trøster en pårørende en av de overlevende etter tragedien.

Foto: KIM HONG-JI / Reuters

Mye sinne

Over 300 personer døde i ulykken da fergen Sewol forliste utenfor sørvestkysten av Sør-Korea. Totalt var det 476 personer om bord da ulykken skjedde. Fergen skal ha vært tungt overlastet på turen fra Incheon på fastlandet til øya Jeju. I tillegg skal den ha holdt for høy fart.

Sør-Korea: Ferja "Sewol" sank den 16 april 2014.

TRAGEDIE: Sewol sank 16. april i år. Ulykken er den verste katastrofen i Sør-Korea på 20 år.

Foto: KIM HONG-JI / Reuters

Besetningen om bord fikk mye kritikk for hvordan de håndterte ulykken, blant annet skal flere ha fått beskjed om å bli på lugarene selv om skipet var i ferd med å synke. Dette har satt sinnene i kok hos overlevende og etterlatte.

– Våre venner og lærere er døde på grunn av uansvarlige og egoistiske voksne, sa en av elevene før han gikk inn i klasserommet på Danwon.

Rettssak

Kapteinen på fergen Sewol, Lee Joon-seok

TILTALT: Kapteinen Lee Joon-seok risikerer dødsstraff etter fergeforliset

Foto: YONHAP / Reuters

Fergekapteinen og 14 besetningsmedlemmer står tiltalt etter hendelsen. Kaptein Lee Joon-seok og tre andre offiserer er tiltalt for drap.

To besetningsmedlemmer er tiltalt for å ha flyktet og forlatt et synkende skip, mens ni andre er tiltalt for uaktsomhet og diverse brudd på maritim lov.

Da rettssaken startet opp 10. juni hadde mange pårørende møtt opp utenfor rettslokalet og det var relativt amper stemning. Flere ropte «morder» etter kapteinen og en person holdt opp et skilt hvor det sto «Du er ikke menneskelig. Du er verre enn et dyr».

Kapteinen mener han ikke er skyldig i drap.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt