Tidligere Trump-medarbeider: – Har løyet om Russlands-etterforskningen

Den tidligere medarbeideren i Donald Trumps valgkampstab, George Papadopoulos, innrømmer å ha løyet til FBI i forbindelse med Russlands-etterforskningen, melder The Washington Post.

Donald Trump og Rick Gates

INTENSIVERES: Etterforskningen av Trump-kampanjens Russland-forbindelser blir stadig mer omfattende.

Foto: RICK WILKING / Reuters

Den amerikanske avisa viser til rettsdokumenter som ble offentliggjort i dag.

Papadopoulos var utenrikspolitisk rådgiver for Donald Trumps valgkampstab.

Ville organisere møter

Laster Twitter-innhold

Papadopoulos forsøkte å organisere møter mellom russiske leder, blant dem president Vladimir Putin, og valgkampstaben til Donald Trump.

I begynnelsen av oktober erklærte han seg skyldig i å ha løyet for FBIs etterforskere om sin kontakt med en russisk professor med bånd til Kreml, ifølge rettsdokumentene.

Under et møte med Papadopoulos i april i fjor skal professoren ha sagt at russiske myndigheter hadde tusenvis av eposter som kunne brukes til å sverte Hillary Clinton.

Da FBI i januar i år spurte Papodopolous om dette møtet, hevdet han at det var uten betydning. Senere innrømmet han at han visste at professoren hadde betydelig kontakt med russiske regjeringskretser, skriver The New York Times.

Les også: Russlands-feberen inntar Washington

Liten innflytelse

Dette går fram av over 20.000 dokumentene Trump-kampanjen overlot til granskerne i Kongressen tidligere i år, etter at de først var gjennomgått av Det hvite hus og advokater.

Ifølge The Washington Post hadde Papadopoulos liten innflytelse på Trumps valgkamp, og det er også uklart om han hadde så gode kontakter i Russland som han hevdet å ha.

Papadopoulos blir dermed den tredje av Trumps kampanjerådgivere som blir siktet i forbindelse med Russlands-etterforskningen, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Les også: Donald Trumps presidentperiode

– Ingenting å gjøre med presidenten

På en pressekonferanse i kveld sier president Trumps talskvinne Sarah Huckabee Sanders at det ikke finnes noen plan for å skifte ut spesialetterforsker Robert Muller.

Hun varslet også at Russlands-etterforskningen trolig snart blir avsluttet.

Talskvinnen understreket også at Papadopoulos hadde en svært liten rolle, og at hans og de andre siktedes handlinger ikke hadde noe med president Trump å gjøre.

Valgkampsjef siktet

Trump Russia Probe Paul Manafort

SIKTET: Donald Trumps tidligere valgkampsjef Paul Manafort meldte seg for FBI i morgentimene i dag.

Foto: J. Scott Applewhite / AP

Donald Trumps tidligere valgkampsjef Paul Manafort for hans forretningspartner Rick Gates er siktet for sammensvergelse mot USA og hvitvasking av penger.

Siktelsen er tatt ut av spesialetterforsker Robert Muller, som gransker påstander om at Trumps valgkampmedarbeidere samarbeidet med russiske myndigheter for å sverte demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton.

I dag ble det bekreftet at Manafort og Gates er siktet, og at USAs føderale politi FBI bekrefter at de to meldte seg i morgentimene.

Les også: Derfor vinner Trump mest på at to republikanske senatorer bryter med ham

Sammensvergelse og penger

Robert Mueller

GRANSKER PÅSTANDER: Spesialetterforsker Robert Muller driver Russlands-etterforskningen videre.

Foto: SAUL LOEB / AFP

Siktelsen mot de to er omfattende og dreier om at de skal ha mottatt og skjult store pengesummer i tillegg til å ha organisert en sammensvergelse mot USA.

De to er også siktet for å ha opptrådt som lobbyister for den tidligere pro-russiske ukrainske presidenten Viktor Janukovitsj, uten å registrere dette hos amerikanske myndigheter.

Pengene, om lag 600 millioner kroner, skal de ha gjemt unna i skatteparadiser.

Trump avviser

Laster Twitter-innhold

President Donald Trump hevder i dag at det ikke var noe samarbeid med Russland.

I Twitter-meldinger skriver han følgende: «Beklager, men dette skjedde for flere års siden, før Paul Manafort var en del av Trump-kampanjen.»

Trump spør også om hvorfor Hillary Clinton og demokratene ikke er i fokus.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt