Normal

Texas-lege arrestert for milliardsvindel

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Myndigheten i USA har arrestert og siktet en lege for å ha svindlet amerikanske skattebetalere for over 2 milliarder kroner.

I USA omtales saken som den største svindelen med helseforsikringer i landets historie.

Fra januar 2006 til november i fjor skal legen Jacques Roy fra Rockwall i Texas ha svindlet Medicare, Medicaid og amerikanske skattebetalere for 380 millioner dollar, i overkant av 2 milliarder kroner, melder CBS.

Medicare er en offentlig helseforsikringsordning for eldre og handikappede i USA.

Seks andre personer er også siktet i saken. Blant andre kontorsjefen til Roy og eierne av flere av hjemmetjenestebyråene i Nord-Texas. Roy skal ifølge amerikanske medier være mannen som organiserte den omfattende svindelen.

Overfakturert

Den angivelige svindelen skal ha gått ut på at 11.000 pasienter ble registrert som bundet til hjemmet. Deretter ble Medicare og Mediaid fakturert for unødvendige tjenester og hjemmebesøk.

– Ifølge tiltalebeslutningen er dette den største svindelen i regi av en lege noen gang. Hvis du svindler amerikanske skattebetalere, vil vi spore deg opp og straffeforfølge deg, sier visestatsadvokat James Cole til Washington Post.

Svindelsaken i Nord-Texas er den største av flere lignende saker. I september i fjor ble 91 personer, av dem flere leger og sykepleiere, tiltalt for å ha svindlet en offentlig helseforsikringsordning i USA for til sammen nesten 1,6 milliarder kroner. De skal ha skrevet falske regninger verdt 1.590 millioner kroner til Medicare.

– Fra Brooklyn til Miami til Los Angeles: de tiltalte har angivelig brukt Medicare-programmet som sin egen sparegris, sa lederen av justisdepartementets kriminalseksjon, Lanny Breuer.

Tiltalen mot de 91 personene kommer etter et samarbeid mellom FBI, lokale og nasjonale kontrollmyndigheter, samt flere kontrollorganer fra Medicare. Operasjonene ble utført i åtte av landets byer.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt