NRK Meny
Normal

Terrormistenkt pågrepet i Sverige

Den terrormistenkte Mutar Muthanna Majid er pågrepet i en politiaksjon i Vasterbotten, bekrefter det svenske sikkerhetspolitiet Säpo.

Ettersøkt IS-medlem Mutar Muthanna Majid

PÅGREPET: Mutar Muthanna Majid skal ha kjempet for IS i Syria. Han skal ha vært mistenkt for å planlegge et terrorangrep i Europa og ble pågrepet i Sverige i kveld.

Foto: Expressen

Majid ble etterlyst av Säpo på grunn av mistanker om at han planla et terrorangrep i Europa.

Säpo hevet samtidig trusselnivået i Sverige til nest høyeste nivå.

Säpo-sjef Anders Thornberg opplyste på en presskonferanse at de hadde mottatt konkret informasjon om en spesikk trussel. Han opplyste også at en mann var ettersøkt.

Mannen skal ifølge svenske medier ha vært Mutar Muthanna Majid, en irakiskfødt mann i midten av 20-årene som skal ha vært i Syria og kjempet for IS.

– Pågripelsen gikk rolig for seg

Han skal ha blitt pågrepet i en politiaksjon som startet i 18.30-tiden i Boliden i Västerbotten nordøst i Sverige, melder svenske medier.

Säpo vil ikke bekrefte hvor mannen ble pågrepet.

I en pressemelding på Säpos nettsider heter det at Säpo gikk til aksjon i ettermiddag på «et sted i Sverige», og at pågripelsen gikk rolig for seg. Mannen skal nå avhøres.

Säpo opplyser også at mannen har vært etterlyst siden tirsdag.

Holder trusselnivået høyt

Ifølge det svenske sikkerhetspolitiet kommer trusselnivået i Sverige fremdeles til å ligge på det nest høyeste nivået, men at dette vurderes kontinuerlig og kan bli endret.

Europeiske etterretningstjenester har kartlagt kryptert kommunikasjon som gir grunn til å tro at den ettersøkte mannen var del av en større gruppe som er på vei til eller allerede befinner seg i Sverige, ifølge flere svenske medier.

Politidirektoratet i Norge opplyste tidligere i dag at de hadde varslet alle politidistriktene og bedt dem om å være oppmerksom på mannen.

Laster kart, vennligst vent...
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt