Hopp til innhold

Tempelarbeider hakket i hjel i Bangladesh

En arbeider ved et tempel er hakket til døde i Bangladesh, det siste av en rekke angrep rettet mot religiøse minoriteter i landet.

Væpnet med stokker

Væpnet med stokker. I midten av juni delte politiet i Bangladesh ut stokker til minoriteter så de kan verne seg mot angrep.

Foto: HO / Afp

Shyamananda Das Babaji Moharaj jobbet i Jhenaidah-distriktet vest i landet. Han ble drept av tre menn med hjelm som kom kjørende på en motorsykkel, opplyser visepolitimesteren i distriktet, Gopinath Kanjilal, til nyhetsbyrået AFP.

Angrepet skjedde mens han hentet blomster til morgenbønn i tempelet sitt tidlig fredag morgen.

Han ble brakt til sykehus, men døde av skadene han hadde fått.

De siste par årene er flere titalls personer i Bangladesh drept i angrep utført av islamistiske ekstremister mot religiøse minoriteter, liberale og sekulære aktivister.

Flere angrep

En av dem var en hinduprest, 70 år gamle Ananda Gopal Ganguly, som også ble hakket til døde da han var i en risåker. En studentaktivist er arrestert og skal ha innrømmet å ha deltatt i angrepet, melder AFP.

Det har også vært angrep på bloggere, homoseksuelle aktivister og andre religiøse minoriteter som kristne og sjiamuslimer.

I forrige måned ble over 8.000 personer pågrepet på få dager av politiet i landet, som forklarte aksjonen med at de vil få en slutt på angrep utført av ytterliggående islamister.

Selv om Bangladesh offisielt er et sekulært land er om lag 90 prosent av befolkningen muslimer, mens 8 prosent er hinduer.

SISTE NYTT

Siste nytt