NRK Meny
Normal

Norge tar ikke hensyn til truslene fra Nord-Korea

Nord-Korea ber alle utlendinger om å evakuere fra Sør-Korea, men norske myndigheter vil ikke fraråde nordmenn å være i landet.

– Sør-Korea er opptatt av å avdramatisere retorikken fra Nord-Korea, sier statssekretær Torgeir Larsen i UD.

– Sør-Korea avdramatiserer retorikken fra Nord-Korea

Anders Magnus, Sør-Korea

Statssekretær Torgeir Larsen i Utenriksdepartementet møtte i dag Sør-Koreas viseutenriksminister Cho Tae-yul i Seoul.

Der fikk han klar beskjed om at Nord-Koreas oppfordring til utlendinger om å forlate Sør-Korea er en del av skremselsdiplomatiet til regimet i nord.

– Sørkoreanske myndigheter er opptatt av å avdramatisere situasjonen. Norske myndigheter ønsker heller ikke å gi noe råd til nordmenn om å forlate eller evakuere fra Sør-Korea. Folk må selvfølgelig gjøre som de selv ønsker, men vi kommer på ingen måte til å gi noe råd om å forlate landet, sa Larsen til NRK etter møtet.

Torgeir Larsen og Cho Tae-yul

– Sør-Korea er opptatt av å avdramatisere retorikken fra Nord-Korea, sa statssekretær Torgeir Larsen i UD etter møtet med Sør-Koreas viseutenriksminister.

Foto: Anders Magnus / NRK

– Sør-Korea har kontroll

Larsen fikk inntrykk av at sørkoreanske myndigheter har god kontroll.

– De ga uttrykk for at situasjonen er vanskelig, samtidig som de var opptatt av å roe situasjonen på den måten at de ikke venter noe dramatisk snart og at de har kontroll. De følger aktiviteter, men de er ikke urolige for noe større snarlig angrep, sier Larsen.

Viseutenriksministeren understreket også at de har tett og løpende kontakt med viktige aktører som Kina, USA og Japan.

– Myndighetene er opptatt av å ikke overdramatisere situasjonen. Det var også hovedbudskapet til alle ambassadene som var innkalt til et ekstraordinært møte av Sør-Koreas utenriksminister i dag, sier Larsen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt