NRK Meny
Normal

Syv utenlandske gisler drept i Nigeria

Syv utenlandske gisler har blitt drept i Nigeria, opplyser europeiske diplomater.

William Hague, britisk utenriksminister

FORDØMMER: Storbritannias utenriksminister William Hague fordømmer drapene og sier at Storbritannia vil jobbe sammen med nigerianske myndigheter for å holde gjerningspersonene ansvarlig.

Foto: Jeff Overs/BBC/handout / Reuters

De drepte er én brite, én italiener, én greker og fire libanesere, som alle ble bortført 7. februar i år. To av libaneserne var kvinner.

Gisselaksjonen er den verste rettet mot utlendinger i Nigeria på flere tiår, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Den Nigeria-baserte islamistgruppen Ansar al-Muslimeen har tatt på seg ansvaret for bortføringen. De opplyste lørdag at de hadde drept gislene.

Jobbet på bygningsanlegg

Islamistgruppen offentliggjorde lørdag en uttalelse og en video som skal vise de døde gislene, skrev nettsiden Site Monitoring Service.

I uttalelsen het det at gruppen bestemte seg for å drepe gislene på grunn av Storbritannias og Nigerias forsøk på å redde dem.

Utlendingene jobbet på et bygningsanlegg i byen Jama'are i delstaten Bauchi da de ble bortført. Der holdt entreprenøren Setraco Nigeria på med å utvide en større vei. En sikkerhetsvakt ble drept da kidnapperne slo til mot anleggsområdet.

– Forkastelig terrorhandling

Hague fordømmer drapene som «kaldblodig mord» og sier at Storbritannia vil jobbe sammen med nigerianske myndigheter for å holde gjerningspersonene ansvarlig.

– Det er en forkastelig terrorhandling, som den italienske regjeringen fordømmer på det sterkeste. Den kan ikke forklares på annen måte enn som barbarisk og blind vold, heter det i en uttalelse fra Italias utenriksdepartement.

Italia benekter også at gislene kan ha blitt drept før eller under en militæroperasjon utført av nigerianske og britiske styrker, og sier at det ikke var noen militær inngripen for å frigjøre gislene.

Boko Haram

Ansar al-Muslimeen har tilknytning til Al Qaida og anses som en ny gruppe i Nigeria. Den tok blant annet på seg ansvaret for bortføringen av en franskmann i desember.

Det spekuleres på om gruppen har direkte koblinger til Boko Haram, en gruppe islamistiske opprørere som siden 2009 skal ha drept hundrevis av mennesker nord i Nigeria.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt