Syrias opposisjonsleder arrestert

Syriske sikkerhetsstyrker har arrestert prominent opposisjonspolitiker og tidligere parlamentsmedlem, Riad Seif fredag.

Syrisk opposisjonsleder Riad Seif
Foto: KHALED AL-HARIRI / Reuters

Riad Seif ble arrestert mens han deltok i en fredelig demonstrasjon mot den sittende regjeringen i Midan-distriktet i byen Damaskus, ifølge hans datter.

– Min far ble dyttet inn i en buss sammen med andre demonstranter som hadde samlet seg ved al-Hassan moskeen, sier Jumana Seif til Reuters.

Leder for syrisk menneskerettighetsorganisasjonen Syrian Observatory for Human Rights, Rami Abdel Rahman, bekrefter pågripelsen av Riad Seif ovenfor AFP.

«Svekket nasjonens moral»

Riad Seif er en fremstående forretningsmann og regimekritiker. Han har tidligere vært representant i den syriske nasjonalforsamlingen.

Han har flere ganger sittet fengslet etter å ha tatt til orde for nasjonal dialog og demokratiske reformer.

Siste gang i 2008 ble den gang kreftsyke Seif sammen med 11 andre dissidenter dømt til 2,5 år i fengsel av en domstol i Syria.

Ifølge Reuters ble de arrestert etter å ha holdt et møte med sikte på å blåse nytt liv i en bevegelse som krever ytringsfrihet og demokrati i landet. Ifølge tiltalen skal de blant annet ha «svekket nasjonens moral».

Sju uker, 560 døde demonstranter

Dette er den syvende uken med voldelige protester i Syria.

Også på fredag strømmet flere tusener ut i gatene for å demonstrere mot den sittende regjeringen. F

redag formiddag kom det meldinger om at syriske sikkerhetsstyrker skal ha skutt og drept minst fem demonstranter og skadet mange flere i byen Homs.

Tallene på mennesker som er drept i opprørene i Syria har steget til 560 døde.

Myndighetene legger skyld på demonstranters « væpnede terrorgrupper», og sier at de har brukt vold og drept flere medlemmer i sikkerhetsstyrkene.

SISTE NYTT

Siste nytt