Svenske: – Jeg styrer Norge mer enn det de fleste nordmenn er klar over

Christofer Fjellner er 38 år gammel, selger snus ulovlig fra kontoret sitt i EU-parlamentet, og stemmer 20.000 ganger i året over saker som angår Norge.

Christofer Fjellner er veltalende og småfrekk svensk EU-parlamentariker som mener Norge trenger en wake up-call. Han er 38 år gammel, selger snus ulovlig fra kontoret sitt i EU-parlamentet, og stemmer 20.000 ganger i året over saker som angår Norge i EU.

VIDEO: Han er ung, han er svensk og han bestmmer over Norge. Christofer Fjellner forstår ikke hvorfor nordmenn lar seg diktere av EU og ikke tar muligheten til å være med og bestemme selv.

– Alt som er viktig i Norge, bestemmes ikke på Stortinget. Jeg styrer Norge mer enn det de fleste nordmenn er klar over.

Christofer Fjellner er en veltalende og småfrekk svensk EU-parlamentariker, som mener «Norge trenger en wake up-call.»

I kveldens episode av «Lille Norge og stormaktene» møter tidligere utenrikskorrespondent Hege Moe Eriksen den 38 år gamle parlamentarikeren fra Moderatarne i Sverige.

Fjellner forstår ikke at nordmenn er villig til å følge EUs lover og regler, men samtidig takker nei til å være med i beslutningsprosessen.

– Nordmenn har ingen anelse om hvor mye vi egentlig sitter her i Brussel og styrer over Norge. Jeg fatter ikke at nordmenn ikke vil være med og bestemme over ting som angår dere. Det er jo egentlig et demokratisk problem for Norge, sier Fjellner.

(Artikkelen fortsetter etter videoen)

I 20 år har Sverige jobbet for å oppheve EUs snusforbud uten hell. I protest selger svenske Christofer Fjellner snus til andre EU-parlamentarikere fra kontoret sitt i Brussel.

I 20 år har Sverige jobbet for å oppheve EUs snusforbud uten hell. I protest selger svenske Christofer Fjellner snus til andre EU-parlamentarikere fra kontoret sitt i Brussel.

– Norge er svak uten EU

I salen på EU-parlamentet i Brussel stemmes det daglig over Norge og Europas fremtid, uten en eneste norsk politiker tilstede.

– Det er her makten sitter, og det er dette norske politikere går glipp av, sier Fjellner og vifter stemmekortet sitt før han går inn i salen.

Han stemmer over 20.000 ganger i året over saker som angår Norge.

– Jeg har for eksempel vært med på å bestemme utslippskrav for personbiler i Norge og hva slags kjemkalier som er tillatt å bruke i Norge, sier Fjellner, som vil ha en norsk kollega.

– Jeg skulle gjerne ha hatt en nordmann ved min side som kunne kjempe for de samme sakene som meg. Jeg bestemmer mye som betyr mye for Norge. Da bør det være noen fra Norge som kjemper for norske interesser, sier Fjellner.

Norsk dokumentarserie. EU er stormakten Norge nesten, men bare nesten, er medlem av. Det norske folk sa nei to ganger, men den siste fredagen hver måned blir vi enda mer styrt fra Brüssel. Hege Moe Eriksen reiser dit norske lover stemples igjennom uten norske politikere til stede, og til Hedmarks dype skoger og Vestlandets ytterste øyer for å møte folket som ville styre seg selv. (3:5)

EU er stormakten Norge nesten, men bare nesten, er medlem av. Det norske folk sa nei to ganger, men den siste fredagen hver måned blir vi enda mer styrt fra Brüssel. Hege Moe Eriksen reiser dit norske lover stemples igjennom uten norske politikere til stede NB! Programmet blir først tilgjengelig på nett 20.januar kl. 21:30.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt