NRK Meny
Normal

Svensk råkjører risikerer millionbot

En svensk råkjører har fått konfiskert supermersja si og risikerer en bot på 5,7 millioner kroner etter å ha blitt stoppet av sveitsisk politi i 290 kilometer i timen.

Svenske råkjørte i Sveits

Svenskens Mercedes ble konfiskert av sveitsisk politi etter å ha blitt stoppet i 290 kilometer i timen.

Foto: HO / Afp

Bak rattet i sin supersportsbil mistet svensken alle hemninger. På en motorvei i Sveits ble han stoppet i sin 570-hesters Mercedes SLS AMG etter å ha kjørt i 290 kilometer i timen på motorveien mellom Bern og Lausanne.

Risikerer millionbot

Det meste tyder på at dette blir en i overkant dyr tur for svensken.

Sveitsisk politi har nå konfiskert bilen, som har en prislapp på over 1,3 millioner kroner (prislappen er 2,8 millioner i Norge). Dette har de gjort for å være sikre på at 37-åringen betaler den saftige boten som nå venter.

Sveitsisk bøteregime for råkjøring er av den brutale sorten, og mannen risikerer nå en bot på opptil 5,7 millioner kroner, avhengig av egen inntekt.

Å kjøre i 290 kilometer i timen sprenger imidlertid sveitsernes bøteskala, og dermed står dommeren fritt til å sette en straff opp mot det som er maksgrensen.

Hadde mer å gå på

Sveits har en tøff lovgivning mot råkjøring, og det å kjøre mer enn 25 kilometer i timen over maksgrensen (120 km/t) er å regne som en kriminell handling.

- Vi vet ikke om dette er ny sveitsisk rekord, men det kan umulig være langt unna, sier Thomas Rohrbach ved landets veitrafikkmyndigheter.

Svensken var nær det som er maksfart i sin Mercedes SLS AMG - en bil som har en toppfart på 317 kilometer i timen.

Her til lands har importøren allerede levert minst ti biler til norske kunder, og flere står på bestillingslistene.

Nettstedet Din Side er blant de norske mediene som har prøvekjørt bilen.

Les testen her

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt