Svensk politi trekker asylsøkeruttalelse

Politiet i Värmland trekker formuleringer om at «det ikke er tvil om det var mindreårige asylsøkere» som stod bak tafsing på unge jenter under svensk festival.

Putte i Parken-festivalen

Musikkfestivalen Putte i Parken gikk av stabelen i Karlstad i Sverige i helgen. Flere titalls jenter forteller om ubehagelig tafsing i folkemengden.

Foto: Putte i Parken

Overgrep, voldtekt og tafsing kaster en mørk skygge over den svenske festivalsommeren.

Totalt har politiet i Värmland tatt imot 28 anmeldelser om seksuelle overgrep under festivalen Putte i Parken i Karlstad, og under Bråvallafestivalen ble det anmeldt fem voldtekter.

Etter overgrepene under Putte i Parken-festivalen gikk politiet først ut med at de mistenkte var enslige, mindreårige asylsøkere, men nå har de moderert seg. En av de mistenkte er heller ikke en mindreårige asylsøker, men en 35 år gammel mann.

«Ingen tvil om hvem som tar seg disse frihetene»

«Anmeldelsene går ut på å få fremmede hender på rumpe, sine bryster, å få hender innenfor klær og at de blir kysset. Dette er en helt uakseptabel oppførsel, og det er ingen tvil om hvem som tar seg disse frihetene. Gjenger med 7–8 gutter som tilhører gruppen enslige, mindreårige asylsøkere», skrev politiet i Värmland på sine nettsider forrige helg.

Nå har de moderert uttalelsen på nettsiden til at det to mindreårige er pågrepet.

Det var Göteborgs-Posten som først stilte spørsmål ved politiets formuleringer.

Politiet sammenfatter anmeldelsene med at samtlige er unge kvinner som har blitt utsatt for seksuelle overgrep, eller blitt« tafset på», i en tett folkemasse.

– Politiet skal være forsiktige

– Lovbryteren er en gutt eller en mann. Vi har pågrepet syv mistenkte hittil. Seks av de pågrepne er menn mellom 15 og 20 år, og en 35-åring, sier politiinspektør i Karlstad, Urban Bengtsson til avisen.

Bengtsson sier at to av de pågrepne bor på et hjem for enslige, mindreårige asylsøkere, men at 35-åringen definitivt ikke gjør det.

– Politiet skal være forsiktige med hva vi går ut med. Etnisitet skal kun være et poeng, dersom det er av relevans, sier han.

SISTE NYTT

Siste nytt