Hopp til innhold

Minst 24 seksuelle overgrep på svensk festival

Jenter i alderen 12 til 17 år ble befølt i folkemengden på gratisfestivalen Putte i Parken i Karlstad i helgen.

Putte i parken

OVERGREP: Jentene ble antastet i folkemengden foran scenen. (Personene på bildet har ingenting med overgrepene å gjøre)

Foto: SVT

Nok en gang kaster seksuelle overgrep skygger over en svensk festival.

Torsdag ble en ung kvinne voldtatt under en konsert med Zara Larsson på Bråvallafestivalen.

Lørdag fikk politiet meldinger om minst 16 tilfeller av seksuell trakassering av unge jenter på gratisfestivalen Putte i Parken i Karlstad.

Søndag fortsatte anmeldelsene å strømme inn, og ifølge Sveriges Radio er det nå snakk om 24 tilfeller.

– Det kan være flere anmeldelser som ikke har kommet inn ennå. Vi regner med at det kommer inn flere i dag og i morgen, sier Per-Arne Eriksson i Karlstad-politiet til NRK.

Politiet: For jævlig

Jentene i alderen 12 til 17 år har forklart at de ble befølt på bryster og rumpe, innenfor klærne eller blitt kysset mot sin vilje.

– Det er helt for jævlig. Det er forferdelig trangt i publikumshavet, og da har unge gutter tatt seg fram og tafset på jentene sier vakthavende befal ved politiet i Värmland Per-Arne Eriksson til SVT.

Felles for alle hendelsene er at en gruppe på sju-åtte gutter har angrepet jentene og utført overgrepene. I ett tilfelle ble en jente også frastjålet lommeboken sin.

Sverige har tidligere vært åsted for lignende masseovergrep. På ungdomsfestivalen We are Sthlm i Stockholm, har unge flyktninger to år på rad trakassert jenter.

Unge asylsøkere

Ifølge Eriksson er flere av de mistenkte mindreårige, enslige asylsøkere.

To gutter på 16 og 17 år ble pågrepet på et asylmottak i nærheten senere på kvelden.

Värmlandspolitiet avviste senere på dagen at det bare var asylsøkere som stod bak.

– Man kan ikke si at de kommer fra en bestemt plass eller gruppe. Det har vært en blanding av flere miljøe, sierr Eva Högfeldt i politiet til Göteborgs-Posten.

Politiet skjerpet sikkerheten under festivalens andre dag, men etter konsertslutt natt til søndag ble det altså klart at mange flere jenter hadde blitt antastet.

Under den siste konserten kom et antall jenter ut og kontaktet politiet. De opplyste at de hadde blitt seksuelt krenket inne i folkemengden. Vi reagerte og pågrep flere personer som ble utpekt av jentene, sier Eva Högfeldt i politiet til Aftonbladet.

Festivalen i Karlstad samler rundt 75.000 publikummere i Karlstad. Den fortsetter turneen resten av måneden og det er planlagt konserter i Leksand og Stockholm.

SISTE NYTT

Siste nytt