Hopp til innhold

Svensk 16-åring skutt og drept

En tenåringsgutt ble skutt og drept ved en bussholdeplass på Rosengård i Malmö torsdag kveld. Ingen er så langt pågrepet for drapet.

Tenåring skutt og drept i Malmø.

16-åringen skal ha blitt skutt i hodet. Han ble fraktet til akuttmottaket, men hadde så alvorlige skader at han ikke overlevde.

– Politiets våpenhunder har funnet flere tomhylser på plassen som skal undersøkes, sier informasjonsmedarbeider i politiets regionssentral Calle Persson i til SVT.

16-åringen skal ha blitt skutt i hodet. Han ble fraktet til akuttmottaket, men hadde så alvorlige skader at han ikke overlevde. Ifølge politiet har de avhørt mange vitner, men ingen er så langt pågrepet for drapet.

En venn av avdøde møtte 16-åringen to timer før drapet.

– Vi snakket litt. Alt var som vanlig. Han virket helt normal, sier vennen til Aftonbladet.

– Jeg er sjokkert, legger vennen til.

Tolv drap

Senere på natta ble en leilighet i Malmö beskutt. Minst sju skudd skal ha gått gjennom vinduet. Ingen personer skal ha blitt skadet, men siden det befant seg personer i leiligheten da det ble skutt, etterforsker politiet hendelsen som et drapsforsøk, skriver Expressen.

Ingen skal være mistenkt eller pågrepet i saken.

Det er uklart om de to hendelsene i Malmö har noen forbindelse.

Malmö har de siste året vært preget av flere drap og skuddløsninger. Bare i januar har det vært to drap. Drapet på 16-åringen torsdag kveld er det 12 drapet hvis man regner med hele 2016, skriver SVT.

SISTE NYTT

Siste nytt