Hopp til innhold

Sveits sier ja til minaretforbud

Flertallet vil ha forbud mot bygging av nye moské-tårn i Sveits.

Moské med minaret

I Sveits er det rundt 200 moskeer, men bare fire av dem er utstyrt med en minaret.

Foto: VOLKER HARTMANN / Scanpix/AFP

Det ble klart i en folkeavstemning i dag.

Da opptellingen i samtlige av landets 26 kantoner var klar, var resultatet et at 57,5 prosent hadde stemt for minaretforbudet.

Dermed blir det nå forbudt å bygge nye minareter, de høye tårnene ved moskeer som brukes til å kalle de troende til bønn, i Sveits.

Allerede tidligere i dag ble det klart at det gikk mot et ja til forbudet. Dette er en stor overraskelse, het det på sveitsisk fjernsyn da.

Regjeringen fordømte forslaget

Både den sveitsiske regjeringen og nasjonalforsamlingen har fordømt forslaget som et brudd på landets grunnlov, ifølge NTB.

Det er rundt 400.000 muslimer i Sveits. Den sveitsiske regjeringen har bedt landets innbyggere si nei til forslaget om forbud fordi den blant annet frykter at landets omdømme kan bli alvorlig skadet.

LES OGSÅ: Vil forby minareter

– Minaretene er et uttrykk for ismalisering av landet

Det er det sveitsiske partiet SVP og partiet EDU, som betegnes som et kristenfundamentalistisk parti, som står bak forslaget om å forby tårnbygging. De ser på minaretene som et uttrykk for islamisering av landet.

- Det finnes ingen plass for minareter i Sveits, sier Daniel Zingg, leder for aksjonskomiteen i EDU.

- De er symboler på en religion som ikke har kommet frem til nåtiden. En minaret betyr ikke integrasjon, men det motsatte. Tårnene symboliserer islam som ikke kjenner toleranse, religionsfrihet eller andre friheter, mener han.

SISTE NYTT

Siste nytt