NRK Meny
Normal

Hedret ofrene i fly-tragedien: «God natt Flight MH370»

Malaysiske aviser valgte å trykke forsiden i svart-hvitt tirsdag til minne om de 239 ofrene som har mistet livet i den tragiske flyulykken i Indiahavet.

Forsiden av en malaysisk avis etter flytragedien

SISTE BESKJED: The New Straits Times viste en mørkegrå forside av et fly over følgende tittel:«God natt, MH370», som refererer til den aller siste beskjeden som ble mottatt fra piloten, «Greit, god natt» før all kommunikasjon opphørte og flyet forsvant.

Foto: Danny Chan / Demotix

Malyasias største engelskspråklige dagsavis, The Star, trykket et eget svart omslag med den knappe ordlyden: «MH370 R. I. P». De tre bokstavene i tittelen bestod av navnene på alle ofrene.

The New Straits Times viste en mørkegrå forside av et fly over følgende tittel:«God natt, MH370», som refererer til den aller siste beskjeden som ble mottatt fra piloten, «Greit, god natt» før all kommunikasjon opphørte, og flyet forsvant.

Laster Twitter-innhold

Andre dedikerte flere sider til fotografier av dem som nå er omkommet, og symbolske tegninger med budskap som: «be for MH370» og at «verden og Malaysia jobber sammen for å finne ut hva som har skjedd.»

Også flere kinesiske aviser trykket svarte forsider, mens den engelskspråklige avisa The Sun endret fargen på avisnavnet til svart, melder nyhetsbyrået AFP.

Forsida til malyasiske The Star

Den malaysiske avisa The Star kom tirsdag morgen ut med et svart omslag som hedret de 239 ofrene vet å trykke alle navene inn i det savnede flyets flightnummer, MH370.

Foto: Danny Chan / Demotix
Laster Twitter-innhold

Tom Wood

Amerikanske Tom Wood mistet broren sin i flystyrten. Han håper fortsatt på flere svare på hvorfor det skjedde.

Foto: Reuters
Etterlatte etter MH370

Pårørende ser på fotografier av familie og venner som de har mistet.

Foto: Reuters
Fortsatt et mysterium

Etterlatte i sorg krever svar fra malaysiske myndigheter på hvorfor flyet var så langt utenfor kurs. Selv om malaysiske myndigheter mandag konkluderte med at alt håp er ute for å finne overlevende, har de fremdeles ikke funnet ut årsaken til at flyet styrtet i havet.

– Vi fikk ikke det svaret vi ønsket oss, men det er en slags avslutning, forteller amerikanske Tom Wood til Reuters.

Hans bror, Philip, var en av de 239 om bord i flyet som var på vei fra Kuala Lumpur til Beijing, men som aldri kom frem.

– Vi vil gjerne vite mer, og forhåpentligvis får vi vite mer om hva som skjedde, sier Wood.

Også på sosiale medier som Facebook og Twitter viste mange malaysiere sin støtte ved å endre sine profilbakgrunner til svart eller legge inn flyet som eget profilbilde.

Etterlatte uttrykte også sorg på sosiale medier. Noen la ut bilder til minne om sine kjære som de hadde mistet. Blant dem var Maira Elizabeth Nari, som la ut bilder av sin far, som var en del av mannskapet om bord i flyet.

Laster Twitter-innhold

Den kjente, malaysiske opposisjonspolitikeren Lim Kit Siang skrev på sin Twitter-side: Mest lei meg på vegne av familier, slektninger og venner av de 239 om bord MH370 som har forsvunnet i det sørlige Indiahavet. Det er ikke bare dem, men en hel verden som gråter med dem.

I likhet med de etterlatte krever også han at man nå må finne svar på hvorfor flyet forsvant.

Laster Twitter-innhold
Signalene fra flyet viser at det har styrtet i havet sør for Australia.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt