NRK Meny
Normal

Styrket oppslutning for Hamas

Hamas har fått økt oppslutning etter Israels offensiv, mens Fatah og president Abbas taper.

Hamas valgmøte
Foto: NASSER SHIYOUKHI / AP

Både på Gazastripen og på Vestbredden øker Hamas sin politske oppslutning blant palestinerne. Det viser den første meningsmålingen gjennomført etter Israels offensiv mot Gaza.

28,6 prosent sier nå at de støtter Hamas, mot 19,6 prosent i april i fjor. Oppslutningen til partiet Fatah synker fra 34 til 27,9 prosent.

Taper også på hjemmebane

Økningen i oppslutning øker mest for Hamas på Vestbredden. Området som i dag styres av Fatah, partiet til den regjerende presidenten.

Området er president Mohmoud Abbas sin hjemmebane, og han har helt klart tapt støtte i den palestinske befolkningen viser målingen. Personlig får han støtte fra bare 13,4 prosent av befolkningen, og hans statsminister er det bare 1,3 prosent som har tiltro til.

Ikke tro på fred

Nedslående er det også at stadig flere palestinerne ser ut til å miste troen på fredsforhandlinger med Israel. 41 prosent er nå motstandere av fredsforhandlinger, mens drøyt annenhver palestiner tror at hjemmelagde raketter og selvmordsaksjoner er veien å gå.

Under halvparten tror at president Barack Obama vil kunne bidra til en løsning, mens 28 prosent sier at de er mer optimistiske nå enn da George W. Bush var president.

Undersøkelsen er gjennomført av Jerusalem Media & Communication Centre.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt