Normal

Støre utfordrer Johnsen til duell

Utenriksminister Jonas Gahr Støre utfordrer finansminister Sigbjørn Johnsen til hatteduell når han kommer hjem fra Texas.

Utenriksminister Støre og ambassadør Wegger Strømmen får hver sin cowboyhatt

Utenriksminister Støre og ambassadør Wegger Strømmen får hver sin cowboyhatt.

Foto: Anders Tvegård / NRK

For nå er det ikke lenger bare Sigbjørn Johnsen som er regjeringens mann for sin hatt.

Johnsen har fått skryt for sitt antrekk når han har stilt i Stetson-hatt, noe som blant annet er blitt et fast innslag når han de siste årene har lagt frem statsbudsjettet.

«Texas vs. Hedmark!»

Men nå har også regjeringskollega Jonas Gahr Støre fått sin Stetson.

Twitter skryter han av sin nye cowboyhatt:

– Har fått en Stetson-hatt i Houston, den skal takseres og inn i gaveregister og så matches mot Sigbjørn Johnsen, Texas vs. Hedmark!

Sigbjørn Johnsen

Sigbjørn Johnsen og hans Stetson har blitt fast innslag på statsbudsjettdagen de siste årene.

Foto: Varfjell, Fredrik / Scanpix

Hilsenen fra utenriksministeren har med det også klar henvisning til den såkalte gavesaken, da det ble kjent at flere av statsrådene hadde beholdt gaver privat som de hadde mottatt i embets medfør. Støre hadde da beholdt flere afghanske tepper, uten at alle var taksert og registrert.

Før Støre møter Johnsen til hatteduell, må imidlertid hatten utvides. Den skal etter det NRK erfarer, nemlig være litt for liten til utenriksministerens hode.

Ærefull gave

Hatten er gave fra Clifton-ordfører Fred Volcansek, og det blir sett på som en stor ære å motta en Stetson-hatt fra Clifton.

Clinton er en liten by i det sentrale Texas med tette bånd til Norge. Mange av nybyggerne som kom til byen og området rundt på midten av det 19. århundre, var nordmenn.

I 1997 ble byen erklært som «The Norwegian Capital of Texas», signert av George W. Bush. Byen feirer 17. mai og har norsk julemarked.

Støre fikk cowboyhatt

Fra venstre: Generalkonsul Jostein Mykletun, utenriksminister Jonas Gahr Støre, ordfører Fred Volcansek (Clifton), ambassadør Wegger Strømmen.

Foto: Frode Overland Andersen / UD

Tirsdag neste uke skal Støre møte sin amerikanske kollega Hillary Clinton, men tviler på at han kommer til å bruke hatten under møtet.

Skal styrke forbindelsene

Støre er i Houston i for å styrke de økonomiske forbindelsene mellom Norge og bedrifter i Houston-området. Fredag holdt utenriksministeren et innlegg om energiutvikling i arktiske strøk.

Støre snakket blant annet til bedrifter som vurderer å investere i nordområdene, hvor han ønsker at Norge skal ha en ledende rolle i utviklingen.

Houston er et av Norges viktigste næringslivsknutepunkt internasjonalt. Nærmere 140 norske bedrifter er representert i Houston-området, de fleste innen olje og gass, samt finanssektoren, og rundt 7000 nordmenn er bosatt der, ifølge Utenriksdepartementet.

Sigbjørn Johnsen donerte bort den mye omtalte «budsjetthatten» sin til TV-auksjonen i 2010, og stilte med ny hatt året etter:

Finansminister Sigbjørn Johnsens

Finansminister Sigbjørn Johnsens hatt auksjoneres bort

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt