Sprikende forklaringer fra de terrorsiktede

De terrorsiktede er svært uenige om hva kjemikaliene som ble oppbevart i kjellerboden til den ene siktede skulle brukes til. Davouds forsvarer skylder på dårlig hukommelse.

Carl Rieber-Mohn, forsvarer for Mikael Davoud

Carl Rieber-Mohn er forsvarer for Mikael Davoud.

Foto: NRK

I en bod som eies av den terrorsiktede kurderen Saeed Bujak, som kom til Norge onsdag, skal Politiets sikkerhetstjeneste ha funnet kjemikaliene de mener skulle brukes til å lage en eller flere hjemmelagde bomber.

– Det behøver ikke være så dramatisk. For enkeltvis er dette ingredienser som finne si de fleste norske husholdninger, sier Arvid Sjødin, forsvarer for Saeed Bujak.

LES: Antatt hovedmann anker fengsling

Helt forskjellige forklaringer

En av ingrediensene til bomben skal ha blitt kjøpt på et apoteket i Oslo sentrum av den siktede usbekeren David Jakobsen.

I avhør har Jakobsen sagt at det var den tredje siktede som skulle bruke stoffet til blant annet å rense en stekepanne.

Men uiguren Mikael Davud har derimot forklart at det var kurderen som ba ham skaffe kjemikaliene fordi han skulle fjerne rust på bilen sin.

Bujak har i sitt avhør sagt at noen av de stoffene han kjenner til i boden skulle brukes til å bleke hår. Han sier han ikke visste at det skal ha vært oppbevart høykonsentrat av hydrogenperoksid der.

Forsvareren hans sier det vil komme til å bli et et spørsmål om hvem som hadde tilgang til boden.

Jakobsens forsvarer sier sannheten vil komme frem etterhvert.

– Det er jo ikke forenelige forklaringer, og hva som er riktig og hva som ikke er riktig vil komme for dagen etterhvert. Vi stusser jo over endel som blir sagt i denne saken, sier Kjell T. Dahl, forsvarer for David Jakobsen.

Skylder på dårlig hukommelse

De tre har forklart seg uten å vite hva de andre har sagt. En av forsvarerne mener det er naturlig at folk husker forskjellig det som skjedde for flere måneder siden.

– Hvis man i ettertid blir spurt om hva var det egentlig dere snakket om da. De er jeg helt sikker på at folk som var tilstede i det samme rommet og hørte den samme historien vil fortelle historien helt forskjellig, og har forskjellige hukommelse om det . Slik kan det godt være her også, sier Carl Rieber-Mohn, forsvarer for Mikael Davoud.

SISTE NYTT

Siste nytt