Antatt hovedmann anker fengsling

Den antatte hovedmannen i terrorsaken, Mikael Davud, anker mandagens varetektsfengsling.

Carl Konow Rieber-Mohn

Advokat Carl Konow Rieber-Mohn mener at det ikke er grunn til å mistenke hans klient, Mikael Davud.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Det bekrefter hans advokat, Carl Konow Rieber-Mohn overfor NTB.

Primært mener advokaten at det ikke er grunn til å mistenke Davud. Det er dessuten ingen fare for bevisforspillelse eller at Davud vil forsøke å rømme for å unnslipperettsforfølgelse, opplyser Rieber-Mohn.

Ifølge NTB baserer ankegrunnlaget seg på såkalte klausulerte opplysninger
opplysninger fra PST som partene ikke kan bringe videre, og som Riber-Mohn dermed ikke kan kommentere.

– Imøtegår påstander

Davuds medsiktede, 37 år gamle Shawan Sadek Saeed Bujak, fastholder sin uskyld. Det vil han også gjøre under fengslingsmøtet i morgen.

– Det han ønsker, er å møte i retten og fortelle dommeren at dette har han ingenting med, og at det ikke er skjellig grunn til mistanke for å fengsle ham, sier advokaten hans, Arvid Sjødin, til NRK.

Sjødin vil imøtegå opplysninger fra den tredje terrorsiktede, David Jakobsen (31), men vil ikke utdype hvordan siden det er forbudt å referere fra et lukket fengslingsmøte.

– Jeg kan ikke si noe om hvordan jeg vil imøtegå hans påstander, men jeg kan konstatere nå at han selv har begått handlinger i det skjulte samtidig som han angivelig var PSTs informant, sier Sjødin til NTB.

Jakobsen, vil også anke varetektskjennelsen til lagmannsretten. Det opplyste hans forsvarer Kjell T. Dahl tirsdag.

– Ikke så dramatisk

PST har funnet ingredienser til en bombe i en kjellerbod som tilhører Bujak. Men Sjødin hevder at dette ikke nødvendigvis beviser noe.

– Det behøver ikke å være så dramatisk, for enkeltvis er dette ingredienser som finnes i enhver norsk husholdning, i alle fall i de fleste, sier Bujaks advokat, Arvid Sjødin, til NRK.

Ingrediensene som ble funnet kan også brukes som neglelakkfjerner og hårblekingsmiddel. Funnene skal ha vært et av de sentrale spørsmålene i det ni timer lange avhøret natt til torsdag.

SISTE NYTT

Siste meldinger