Sparket for å ha bløffet om Mount Everest-bestiging

To politibetjenter har mistet jobbene sine etter at politiet har konkludert med at de bløffet om å være det første indiske ekteparet som hadde besteget verdens høyeste fjell.

Dinesh og Tarakeshwari Rathod ved Mount Everest

– FORFALSKET: Politiet har konkludert med at ekteparet Dinesh og Tarakeshwari Rathod har forfalsket bildene som skulle bevise at de som det første indiske ekteparet, nådde toppen av Mount Everest i fjor.

Bløffen ble avslørt over ett år etter at Dinesh og Tarakeshwari Rathod hevdet at de hadde nådd den 8848 meter høye toppen på Mount Everest 23. mai i fjor.

«Bestigingen» ble tilsynelatende dokumentert med bilder, som gikk sin seiersgang på internett.

Paret holdt også en pressekonferanse knappe to uker etter den påståtte bestigingen, hvor de kunngjorde at de hadde realisert drømmen og besteget verdens høyeste fjell.

Fjellklatrere reagerte

Andre erfarne fjellklatrere ante imidlertid ugler i mosen og reagerte på den korte tiden som gikk mellom paret skulle ha stått på Mount Everest og til pressekonferansen, ifølge BBC.

De stusset også over at ekteparet hadde på seg forskjellige klær og støvler på ulike bilder av dem fra Mount Everest og lurte på hvordan ekteparet kunne ha skiftet hele turantrekket uten å få noen frostskader.

Flere fjellklatrere påpekte også at de hadde møtt ekteparet på Everest Basecamp 10. mai, og at de da ikke var akklimatisert.

– Med mindre de er overmenneskelige fitness-stjerner, er det umulig å nå toppen 23. mai når du ikke har startet akklimatiseringen 10. mai, sa en av dem til Buzzfeed.

Paret har hele tiden fastholt at bildene er ekte, og at de nådde toppen.

Politiet: Bildene er forfalsket

Etter å ha mottatt mistankene, startet indisk politi gransking av saken. Nå er konklusjonen klar: Politiet mener ekteparet forfalsket bildene, og at de aldri har vært på toppen av Mount Everest, ifølge BBC.

Som et resultat av det, har paret mistet jobbene sine i politiet.

– De har delt misvisende informasjon og har brakt politiets rykte i vanry, sier politikommissær Sahebrao Patil.

Nepalske myndigheter har også gitt Rathod-ekteparet ti års forbud mot fjellklatring i landet.

Ekteparet har foreløpig ikke uttalt seg om politiets konklusjon.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt