NRK Meny
Normal

Logan (2) døde to dager etter foreldrenes bryllup

Det siste Logan Stevenson gjorde her på jorden var å være forlover i foreldrenes bryllup. Den to år gamle gutten hadde en sjelden og dødelig sykdom.

Christine Stevenson bærer sin sønn Logan Stevenson (2)

Christine Stevenson og hennes mann Sean Stevenson framskyndet sitt lenge planlagte bryllup så sønnen Logan (2) kunne være med. Her bærer moren toåringen som også var parets forlover.

Foto: Eric Schmadel / Ap

Lørdag var gledens dag i familien Stevensons liv. Da fikk Christine Stevenson og Sean Stevenson hverandre, og sønnen Logan (2) hadde fått den viktige jobben som forlover.

Gjestene klappet for den lille familien, mange med tårer i øynene, der de sto samlet i en hage i byen Jeanette i den amerikanske delstaten Pennsylvania.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Christine Stevenson og Sean Stevenson gifter seg.

Christine og Sean Stevensons drøm var at hele familien skulle være til stede i fellesskap for å feire sønnen og parets ekteskap.

Foto: Eric Schmadel / Ap

Bare to dager senere kom sorgen som familien hadde ventet på, og tok Logan fra dem. Toåringen døde mandag kveld som følge av komplikasjoner med sykdommen Fanconis anemi.

Sjelden diagnose

Fanconis anemi er en sjelden og dødelig sykdom. Logan hadde fått diagnosen rett etter sin ettårsdag, skriver CNN.

Da hadde moren lagt merke til at leppene og neglene til toåringen var blitt hvite, og at han ikke hadde det bra. I løpet av en måned var han til undersøkelse på en barneklinikk fire ganger.

Den fjerde gangen ble Logan undersøkt av sjefen på klinikken, som sporenstreks ringte nødtelefonen 911.

På sykehuset ble Logan diagnostisert med leukemi, som hadde utviklet seg som følge av at han hadde Fanconis anemi.

Framskyndet bryllupet

Legene ble sjokkert over hvor langt framskredet sykdommen var hos Logan. Og dette var bare starten på en lang kamp med kjemoterapi, operasjon, ulike behandlinger og noen sjeldne sykdomsfrie avbrekk.

I juni i år fikk familien reise til Disney World som en gave fra Make a Wish Foundation. Men etter bare fire timer var Logan tilbake på sykehus.

26. juli fikk foreldrene beskjed fra legene om at den lille gutten bare ville leve noen få uker til.

Da bestemte Christine og Sean seg for at de skulle gifte seg mens han enda var i live, slik at sønnen kunne være til stede for den viktige rollen han var tiltenkt: som forlover.

Opprinnelig skulle paret giftet seg i juli 2014, men planene ble raskt endret og lørdag sto bryllupet.

– Dette er vår drøm, at familien vår er samlet for feiringen av min sønns liv og vårt ekteskap, sa Christine på lørdag, mens det enda var uvisshet om hva som skulle skje mandagen etter.

Logan Stevensons leke Bun Bun.

Tøyleken Bun Bun var Logans favorittkosedyr.

Foto: Eric Schmadel / Ap
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt