NRK Meny
Normal

Snowden ringte Putin under TV-show

Varsleren Edward Snowden ringte Vladimir Putin under den russiske presidentens årlige spørsmål-og-svar-program på russisk TV i formiddag.

Vladimir Putin

Vladimir Putin – President Vladimir Putin under sitt årlige spørsmål-og-svar-program skjærtorsdag. – Foto: RIA-NOVOSTI/ POOL / ALEXEI NIKOLSKY / AFP President Vladimir Putin under sitt årlige spørsmål-og-svar-program skjærtorsdag.

Foto: RIA-NOVOSTI/ POOL / ALEXEI NIKOLSKY / AFP

Snowden, som har fått midlertidig politisk asyl i Russland, ringte inn under programmet med et spørsmål om omfanget av russernes overvåkingsprogram.

Putin svarte at den formen for «massiv avlytting» som Snowden har avslørt i USA ville vært umulig i Russland ettersom landets sikkerhetstjenester er under streng kontroll.

– Russland bruker overvåkingsteknikker for å spionere på individer bare med rettslig godkjennelse. Det er loven vår og derfor er det ingen massiv overvåking i vårt land, svarte president Putin.

Snowden stilte spørsmålet via video. Det er ikke klart om spørsmålet var tatt opp på forhånd eller om det ble sendt direkte.

Svarte på spørsmål om Krim og Ukraina

Putin svarte på spørsmål i flere timer under TV-programmet.

Blant de mer oppsiktsvekkende svarene var at han for første gang innrømmet at Russland hadde hatt tropper på Krim-halvøya før og under folkeavstemningen i 16. mars.

Den russiske presidenten avviste under programmet også påstandene fra ukrainske myndigheter om at det er russiske tropper i Øst-Ukraina som «nonsens».

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt