Slik gjemte smuglerne 745 kilo kokain i ananas

Ni menn fra ulike land ble pågrepet da spansk og portugisisk politi slo til mot et internasjonalt smuglernettverk i Portugal. Smuglerne hadde gjemt kokainen inne i ananas.

SE VIDEO: Kokainen, som var dekket av gul voks, var formet som en sylinder slik at den skulle passe naturlig inn i de uthulede ananasskallene.

Spansk og portugisisk politi hadde etterforsket smuglernettverket siden april i fjor, da de slo til mot skipskonteinerne i den portugisiske hovedstaden Lisboa.

Ananasen skal ha blitt fraktet over havet fra Panama, ifølge spanske myndigheter.

Kokainen, som var dekket av gul voks, var formet som en sylinder slik at den skulle passe naturlig inn i de uthulede ananasskallene. I alt beslagla politiet 745 kilo kokain.

Ni menn fra ulike land ble pågrepet og siktet for smuglingen. Samtidig avslørte politiet et laboratorium i Spania hvor narkotikaen skal ha blitt pakket om.

I ti ulike biler, som knyttes til de nettverket, fant politiet 40.000 euro i kontanter, skriver avisa Publico.

Inngangsport til Europa

Nettverket ledes ifølge politiet av to kolombianske brødre, som hadde narkotikalaboratorier i nærheten av Madrid.

– Den organiserte, internasjonale gruppa har gjentatte ganger importert store mengder kokain til de europeiske kontinent, sier portugisiske etterforskere i en offisiell uttalelse.

Den iberiske halvøy er kjent som en inngangsport for kokain og annen narkotika til Europa. Narkotikaen smugles fra Latin-Amerika og nord- og Vest-Afrika, ifølge Reuters.

Kokain i ananas

Politiet fant 745 kilo kokain inne i ananasene.

Foto: Reuters

SISTE NYTT

Siste nytt