Hopp til innhold

Skyting og ny uro i Kenosha

For tredje natt på rad har det vært demonstrasjoner og uro i Kenosha etter at en svart mann ble skutt i ryggen av politiet.

For tredje natt på rad har det vært demonstrasjoner og uro i Kenosha etter at en svart mann ble skutt i ryggen av politiet.

Tre personer skal være skutt, og minst to skal være døde i Kenosha i Wisconsin etter meldinger om skyting under demonstrasjoner. Det skriver New York Times. Det er ikke kjent hvem som har skutt.

Videoer som er lagt ut på nettet, viser mennesker som løper i gatene mens man kan høre skyting. Man ser også flere sårede menn som ligger på bakken.

Søndag ble Jacob Blake skutt i ryggen av politiet. Blakes advokat, Ben Crump, sier 29-åringens tre sønner var i bilen da han ble skutt.

Blir lam

– Minst en av kulene gikk gjennom ryggmargen hans, sier advokat Ben Crump. Ryggraden er også skadet og Crump sier legene har liten tro på at han vil kunne bruke bena igjen.

29-åringen har også skader i magen, leveren, en nyre og en arm. Store deler av tykktarmen og andre innvoller måtte fjernes, opplyste advokaten på en pressekonferanse.

Skytingen utløste har ført til flere demonstrasjoner i byen Kenosha, om lag 50 kilometer sør for Milwaukee.

Dette skal være video fra da Jacob Blake ble skutt.

Moren sier han ikke ville likt bråket

Moren hans, Julia Jackson, sa på pressekonferansen at sønnen har kjempet for livet. Hun sier han ikke ville satt pris på uroen og bråket som har fulgt demonstrasjonene etter skytingen.

– Hvis han hadde fått vite om volden og ødeleggelsene, ville han ikke vært fornøyd, sa hun.

De siste nettene har bygninger og biler blitt satt i brann i Kenosha. Protestene spredte seg også til byer som Portland i Oregon og Minneapolis i Minnesota.

Protester i Kenosha

Protester i Kenosha.

Foto: Brendan Mcdermid / Reuters

Unntakstilstand i Wisconsin

I Wisconsin har guvernøren erklært unntakstilstand. Tony Evers ba tirsdag demonstrantene i delstaten om å protestere på fredelig vis. Han forlangte en slutt på systematisk rasisme, men sa også at skadeverk og ødeleggelser også må ta slutt.

President Donald Trump krever at guvernør Tony Evers setter inn nasjonalgarden for å opprette ro og orden i Wisconsin.

– Den er klar, villig og mer enn skikket. Få en slutt på problemet raskt, tvitret Trump tirsdag.

Evers kalte allerede mandag inn delstatens nasjonalgarde for å bistå politiet, og nå er antall soldater fra nasjonalgarden doblet til 250.

SISTE NYTT

Siste nytt