Skuespilleren Magnus Härenstam er død

Den svenske skuespilleren Magnus Härenstam er død, 73 år gammel. Härenstam spilte blant annet i «Fredrikssons fabrikk» som gikk i flere år på NRK

Magnus Härenstam

Magnus Härenstam har det siste tiåret slitt med kreft. Han ble 73 år gammel.

Foto: Karin Törnblom / IBL Bildbyrå / Aftonbladet

Det var familien til Härenstam som selv meldte om dødsfallet lørdag kveld . I en egen minneside på Facebook skriver familien:

– Det er med sorg i hjertet at vi meddeler at vår elskede Magnus i ettermiddag, lørdag 13. juni, har avgått med døden av følgene etter sin kreftsykdom. Magnus fikk fredfullt sovne inn hjemme omgitt av oss, skriver familien i sin kunngjøring.

De skriver videre at de er rørt over alle kjærlige og varme ord de får om Magnus, både fra venner og familie, men også fra allmennheten.

Det gir oss glede og det føles naturlig å forsøke å samle disse på ett sted. Det ville Magnus likt, skriver familien videre på Facebook-side.

Kamp mot kreften

I april ga han ut en selvbiografi med den samme tittelen som humormonologen han er hyllet for hjemme i Sverige: «Morsning & Goodbye».

Han har i lengre tid slitt med kreft, noe som har ført til at han både i 2013, i fjor og nå senest i februar måtte stoppe forestillingen og legge seg inn på sykehus.

Også en påskematiné måtte avlyses. Likevel ville Härenstam fortsette med monologen denne høsten.

– Men jeg har det bra, jeg tror at min tilfriskning påvirkes av at jeg har det så utrolig morsomt på scenen, sa han nylig i et intervju med avisen Dagens Nyheter i februar.

Härenstam jobbet sammen med Brasse Brännström, blant annet i barne-TV-serien «Fem myror är fler än fyra elefanter» fra 1974 til 1975.

For nordmenn er han nok mest kjent som den svenske sjefen i «Fredrikssons fabrikk» der han til daglige småkranglet med sine late og streikelystne ansatte.

Serien ble spilt inn i perioden 1990–1993 og var en stor suksess for NRK med over én million seere.

Fra 1991 til 2005 var Härenstam programleder for den svenske versjonen av Jeopardy.

Situasjonskomedie skrevet av Ronald Wolfe og Ronald Chesney. Oversatt og tilrettelagt av Andreas Markusson og Bo Hermansson. 
I rollene: Magnus Härenstam, Anne Marie Ottersen, Brit Elisabeth Haagensli, Elsa Lystad, Aud Schønemann, Geir Kvarme og Solfrid Heier.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt