NRK Meny
Normal

– Jeg er fanget som en flue i et edderkoppnett

Den yngste av de tre kvinnene som skal ha blitt holdt som slaver i et hus i London skrev en rekke brev til en nabo, der hun hevdet at hun ble holdt fanget av «onde monstre».

Vakthold ved «slavefamiliens» leilighet i London

Politiet holder vakt ved leiligheten der de tre kvinnene ble holdt fanget.

Foto: LUKE MACGREGOR / Reuters

Den 30 år gamle kvinnen, som blir omtalt som Rosie i flere britiske tabloider mandag, skrev flere hundre kjærlighetsbrev og dikt til naboen Marius Feneck, som har latt seg intervjue.

– Hun fortalte at hun kom til England etter at foreldrene hennes døde i en brann, og at menneskene hun bodde med hadde adoptert henne, sier Feneck til The Sun.

The Sun-forside

Dagens forside i The Sun.

«Rosie» skal ha levd i fangenskap nesten hele livet i bydelen Lambeth sør i London, frem til hun og to andre kvinner kom seg ut av huset i oktober.

Ifølge britiske medier levde de tre kvinnene i et sektliknende forhold hos et par som kom til Storbritannia fra henholdsvis India og Tanzania i 1960. De skal ha blitt utsatt for fysisk og psykisk tortur.

«Jeg vil at du skal vite sannheten. Disse monstrene er onde og rasistiske,» står det i et av brevene til Feneck.

– Bodde i «mørkt fangehull»

Ifølge 30-åringen skal de også ha truet med å skade Feneck med mindre hun holdt seg unna ham. Hun sendte også en rekke bilder av seg selv.

«Jeg tør ikke å prøve meg på noe, fordi jeg vet at de vil gjøre noe ondskapsfullt mot deg også. Jeg er som en flue som er fanget i et edderkoppnett,» skal hun ha skrevet.

Hun skriver videre at hun ble utsatt for «ubeskrivelige lidelser», og beskriver huset som et mørkt fangehull, skriver Daily Mail.

«Jeg beklager av hele mitt hjerte for de onde gjerningene til disse kjeltringene som våger å kalle seg slektningene mine. Jeg hater dem,» skrev hun.

Feneck forteller at han traff de andre kvinnene et par ganger, men at de aldri ville si hva det het.

Flyttet minst 13 ganger

I helga kom det frem at de lokale helsemyndigheter hadde visst om «familien» i 15 år. Adoptivforeldrene ble rapportert til barnevernet fordi «Rosie» ikke gikk på skolen, men ingenting skjedde.

De to 67-åringene ble løslatt mot kausjon torsdag, etter å ha blitt avhørt. Politiet mener de leder en radikal marxistisk gruppe i Brixton-området.

Kilder i nærområdet har fortalt at minst en av kvinnene har forsøkt å rømme tidligere. Likevel motsatte de seg enhver form for inngripen, trolig som følge av det psykiske grepet paret hadde på dem.

Politiet har også fått vite at paret har bodd minst 13 forskjellige steder i London i løpet av de siste 30 årene, og gikk i helga fra dør til dør i nabolaget.

Les: Kjente til «slavefamilien», men kunne ikke gjøre noe
Les: Britisk politi ikkje i tvil: Menneskehandel er i vekst

Les: Politiet: Slaverimistenkt møtte sine ofre gjennom «felles politisk ideologi»

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt