Fem drept i skoleskyting i USA

Fire personer skal være skutt og drept i et skuddrama i Santa Monica, California. I tillegg er gjerningsmannen drept av politiet.

Skyting i Santa Monica
Foto: JONATHAN ALCORN / Reuters

Dette opplyser politiet, ifølge AFP.

Angrepet skjedde i området rundt en høyskole i Santa Monica, som ligger Vest for Los Angeles.

To av de drepte er funnet i et hus som antas å være stedet der skyteepisoden startet. Det tredje offeret er en kvinne som ble såret da hun ble skutt i nærheten av høyskolen i Santa Monica. Hun døde på sykehuset, ifølge kilder for Ronald Reagan UCLA Medical Center, melder Los Angeles Times. I tillegg meldes det om enda et offer.

Politiet fryktet først at det var flere som kunne være involvert i skytingen som ryster USA. En person ble pågrepet, men han er nå utenfor mistanke, skriver Los Angeles Times.

Flere er såret, og minst seks er kjørt til sykehus. Én skal være alvorlig skadet.

Satte fyr på hus

To døde ble funnet i et hjem i nærheten av høyskolen. Alt tyder på at mannen som litt senere avfyrte flere skudd mot biler utenfor en Santa Monica College, satte fyr på boligen, ifølge politikilder. Den antatte gjerningsmannen ble pågrepet etter at han flyktet inn i skolens bibliotek. Der skal han ha blitt skutt av politiet.

Politiet i Los Angeles forsøkte fredag å skaffe seg oversikt over hendelsen. Men mye tyder på at det hele startet med skyting i et hus som ligger i nærheten av høyskolen. Deretter ble dette huset påtent.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Tre personer skal være såret og én person pågrepet etter en skyting nær Santa Monica College i California, USA.

Skoleskyting ved Santa Monica College

SWAT-utrustning

Et vitne som bor like ved huset sier til TV-stasjonen KTLA 5 at hun hørte skyting og sprang ut av huset. Da så hun en mann som trolig sto bak skytingen inne i huset, som nå sto i brann.

– Det var en bevæpnet mann som sto i gaten foran huset mitt, i full SWAT-utrusning, og med et belte av ammunisjon og halvautomatisk rifle, sa kvinnen.

Artikkelen fortsetter under videoen.

En student forteller om hva som skjedde da skytingen ved Santa Monica College startet.

Vitne om Santa Monica-skytingen

Obama like ved

USAs president Barack Obama var i Santa Monica da skytingen fant sted, men sikkerhetspolitiet ser ingen sammenheng mellom skytingen og besøket.

Det var bare fem kilometer mellom stedet der skytingen skjedde, og der presidenten oppholdt seg, ifølge Reuters.

Skytingen skjedde flere steder ved Santa Monica College Vest for Los Angeles. En polititalskvinne, Denise Joslin, sier det først kom inn meldinger om skyting mot en buss i nærheten av høyskolen. Hun sier at meldingene gikk ut på at mannen var bevæpnet med flere våpen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt