Hopp til innhold

Skjør våpenhvile mellom Israel og Hamas

Israel og Hamas har inngått en våpenhvile etter omfattende kamphandlinger de siste dagene. Men det er usikkert om våpenhvilen vil holde, skriver internasjonale nyhetsbyråer.

Israelske soldater under sammenstøt med palestinske demonstranter

ANGREP: Det har vært omfattende angrep og sammenstøt mellom Israel og palestinere det siste døgnet.

Foto: HAZEM BADER / AFP

Våpenhvilen ble kunngjort i natt, og ifølge gruppene Hamas og Islamic Jihad var det egyptiske meklere som fikk i stand enighet mellom partene.

Israelske myndigheter har ikke bekreftet at det er inngått en våpenhvile, men den israelske hæren har lettet på restriksjonene langs grensen til Gaza.

I morgentimene i dag lød luftvernsirenene i det sørlige Israel, et signal om at raketter fra Gaza-stripen kunne være på vei inn.

Omfattende angrep

Meldingen om våpenhvilen kom etter at Israel gjennomførte de mest omfattende luftangrep på Gazastripen siden krigen i 2014.

Ifølge Israels statsminister Benjamin Netanjahu var angrepene et svar på at det ble skutt raketter inn i Israel fra Gaza-stripen.

Det siste døgnet skal minst 90 granater og raketter ha blitt skutt mot Israel fra Gaza, ifølge Associated Press og andre nyhetsbyråer.

PALESTINIAN-ISRAEL-GAZA-UNREST

Palestinske ungdommer i Gaza i ruinene av en bygning som ble ødelagt i et israelsk flyangrep.

Foto: MAHMUD HAMS / AFP

Frykt for ny krig

To palestinere ble drept i israelske flyangrep i Gaza, og fire israelere ble såret da en rakett fra Gaza-stripen traff et bolighus i Israel.

Den kraftige opptrappingen av konflikten de siste dagene har skapt frykt for en ny krig mellom Israel og Hamas, men i øyeblikket ser det altså nå ut som om en våpenhvile er et faktum.

Det er likevel er skjør våpenhvile, som når som helst kan bli avløst av nye angrep, skriver internasjonale nyhetsbyråer.

SISTE NYTT

Siste nytt