Hopp til innhold

Sju døde under tornado i USA

I USA har sju mennesker omkommet i en tornado i delstaten Ohio i helgen. De sju omkom i en tornado sørøst for byen Toledo.

De sju omkomne blir bekreftet av amerikanske myndigheter overfor nyhetsbyrået AFP. Minst 30 ble skadet.

Blant de døde er en fire år gammel gutt og hans mor, skriver Toledo Blade. Toledo Free Press melder at et spedbarn også ble et offer for tornadoene.

Busser veltet av tornadoene

Hele sju tornadoer rammet delstaten nordvest i landet i løpet av helgen, opplyser den nasjonale værtjenesten NOAA.

Tornadoene i Ohio ødela over 100 bygninger - blant dem flere hjem - mens både politistasjoner og skoler fikk kraftige skader.

– Vinduer ble blåst ut av bygningene, busser ble veltet og politiet mistet alle bilene som ikke var i bruk da tornadoene kom, opplyser en talsmann for politiet i nabobyen.

Video Tornado tok sju menneskeliv

– Det er nesten uforståelig

Ohio-guvernør Ted Strickland har vært på befaring i tornado-området, etter at han erklærte nødstillstand for å frigjøre midler og arbeidskraft til rydde opp etter herjingene.

– Det er en tragedie. Tapene av liv er det viktigste. Alt det andre kan bli erstattet, uttalte Strickland etter befaringen.

– Det er nesten uforståelig at naturkreftene på bare få sekunder kan gjøre slik skade, la guvernøren til.

Han opplyser at 50 hjem var fullstendig ødelagt av tornadoen og at minst 50 hjem var skadet. De største skadene kom i Wood County.

Kjernekraftverk stengt i uværet

I nabodelstaten Michigan førte tornadoene til at et kjernekraftverk ble stengt. Det kraftige uværet førte til at «Fermi 2»-anlegget, som ligger langs Lake Erie sørvest i Michigan, automatisk ble stengt.

Ifølge talsmann Dan Smith i Monroe County fungerte alle sikkerhetssystemer slik de skulle, og kjernekraftverket var stabilt, selv om en hel vegg ble ødelagt av uværet.

Tornadoer er også meldt i sentrale områder av delstaten Illinois, og lokale medier rapporterer om personskader og ødelagte bygninger.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt