Sju dansker tatt av kaprere

En yacht med sju dansker om bord, deriblant tre barn, ble forrige uke tatt av kaprere. De er nå på vei mot Somalia, opplyser Danmarks utenriksdepartement.

Båten ble kapret i Indiahavet 24. februar.

Ifølge det danske nyhetsbyrået Ritzau mottok marinen et nødsignal fra båten med barnefamilien om bord, og satt straks i gang en undersøkelse.

Ber om varsomhet i omtalen

Alle de pårørende er informert om hva som har skjedd.

I tillegg til foreldrene til de tre barna er det to medhjelpere om bord i båten. Alle er danske. Ifølge utenriksdepartementet er barna i alderen 12- 16 år.

Danske myndigheter oppfordrer mediene om å være varsomme i saken. Hensynet til sikkerheten til de bortførte gjør at utenriksdepartementet ikke ønsker å gi flere opplysninger om saken.

Ukjent hvor i Indiahavet

I kunngjøringen om kapringen mandag ble det ikke sagt noe om hvor i Indiahavet båten ble kapret. Men Ritzau påpeker at seilere i disse farvannene ofte legger turen forbi øygruppen Seychellene.

Flere dansker har i de senere årene vært holdt som gisler av somaliske pirater. I 2007 ble fem danske sjøfolk hold som gisler i 83 døgn om bord i det kaprede lasteskipet Danica White.

De ble først satt fri etter at rederiet hadde betalt et millionbeløp i løsepenger.

– Jeg er naturligvis svært bekymret for danskenes situasjon, og jeg vil gjerne uttrykke min store medfølelse med de på båten og med de pårørende, sier utenriksminister Lene Espersen i en uttalelse på departementet nettsider.

SISTE NYTT

Siste nytt