Sender barna på IS-skole der de lærer å drepe

Minst 50 britiske barn skal være sendt til Syria for å få opplæring av IS. Der skal barna være tvunget til å se på drapsvideoer for at de skal kunne drepe uten motforestillinger.

Bildet er hentet fra en video som skal vise barnesoldater i en treningsleir i Syria i 2015

PÅ GELEDD: Bildet er hentet fra en video som skal vise barnesoldater i en treningsleir i Syria i 2015 og er publisert av IS.

Foto: IS/The Guardian

Barne i Raqqa i Syria med IS-flagg

I dette bildet fra Raqqa i Syria poserer barn med IS-flagg.

Foto: AP

På terroristskolene blir barna indoktrinert med IS-ideologi hvor målet er «kalifatet» (se faktaboks) og innføring av en streng sharialov.

Den nye generasjonen av IS-soldater, som får opplæring helt fra de er bitte små, skal ha «et rent sinn» – med færre motforestillinger enn det som voksne mennesker som regel har.

Forskere fra Quilliam, en London-basert tenketank som arbeider mot ekstremisme, har undersøkt hvordan IS rekrutterer og lærer opp barn til «jihad», hellig krig.

Ifølge rapporten skal barna fra disse terrorskolene være bedre krigere enn de voksne fordi de har en dypere forståelse for islam, og de er også «mer brutale siden de blir opplært til vold i ung alder».

Utdannes til spioner og bødler

Barna blir blant annet tvunget til å se drapsvideoer, overvære offentlige henrettelser og de får lekevåpen tidlig.

To barn med våpen sammen med en IS-kriger i Mosul i Irak

To smågutter poserer med automatvåpen sammen med en IS-kriger i Mosul i Nord-Irak etter at IS erobret byen i 2014.

Foto: Uncredited / Ap

Som grunnlag for sine konklusjoner har forskerne studert IS-propaganda med barn som deltagere, og hatt kontakt med kilder inne i det IS-kontrollerte territoriet.

Funnene viser en terrorgruppe som er ivrig etter å sikre seg unge rekrutter som kan fortsette kampen. Barna utdannes som spioner, misjonærer, soldater, bødler og selvmordsbombere, og skal sikre IS tilgang på 2. generasjons frontkjempere.

Inspirert av Hitlerjugend

Forskerne skriver at IS ser ut til å ha student hvordan Hitler rekrutterte og indoktrinerte barn og unge i Hitlerjugend.

I rapporten «Children of Islamic» anslår forskerne at så mange som 50 britiske barn vokser opp i IS-områder, hvor det skal være over 30 000 utenlandske rekrutter som har reist til Syria og vervet seg til IS.

Rapporten er anerkjent av FN og blir offisielt lagt fram på onsdag i det britiske parlamentet, ifølge avisa The Guardian.

På begge sider i konflikten i Syria blir det rekruttert et økende antall barnesoldater. Opprørerne i Den frie syriske hæren har krigere med våpen helt ned i 11-årsalderen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt