Selvmordsbomber drepte 28 personer i Irak

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

En selvmordsbomber drepte 28 personer i en sunnimuslimsk moské i Bagdad søndag.

28 personer er bekreftet drept, mens 37 andre ble skadd i angrepet, som skjedde vest i den irakiske hovedsstaden Bagdad.

– En selvmordsbomber tok seg inn i Umm al-Qura-moskeen og sprengte seg selv. 28 personer ble drept og 37 ble skadd, sier landets innenriksminister til nyhetsbyrået AFP.

Angrepet skjedde kort tid etter kveldsbønnen i moskeen, som ligger i Ghazaliya-distriktet vest i Bagdad. Det opplyser kilder i irakisk politi og sikkerhetsvesen til nyhetsbyrået Reuters.

Moskeen blir jevnlig besøkt av sunnimuslimske ledere.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt