NRK Meny
Normal

Politiet: Safe-eksplosjon var ikke en terror-handling

Tsjekkisk politi avviser at safe-eksplosjonen som drepte den palestinske ambassadøren, Jamal al-Jamal, i Praha var en terrorhandling.

Den palestinske ambassadøren Jamal al-Jamal og hans kone

I går døde den palestinske ambassadøren Jamal al-Jamal etter at en safe eksploderte i hans hjem. Også hans kone ble kjørt til sykehuset med røykskader etter ulykken.

Foto: HO / Afp

– Bevisene politiet sitter på tyder ikke på at dette var et terrorangrep eller at et annet menneske har laget et slikt system med den hensikt å drepe eller skade noen, sier politiets talsmann Andrea Zoulava til nyhetsbyrået AFP i dag.

Vet ikke om han kjente koden

Det var i går den nyankomne palestinske ambassadøren Jamal al-Jamal åpnet en gammel safe som akkurat hadde blitt flyttet fra den gamle ambassaden til den nye i Tsjekkias hovedstad Praha.

– Bare minutter etter at safen var åpnet eksploderte den og påførte Jamal skadene, heter det i en uttalelse fra de palestinske selvstyremyndighetene.

Den 56 år gamle ambassadøren ble lagt i et kunstig koma på sykehuset der han senere døde av alvorlige skader i hodet, mage og bryst.

Ifølge politiet ble trolig en eller annen form for tyverisikring utløst da Jamal åpnet safen, og de utelukker ikke at Jamal kan ha forsøkt å åpne den på en «uortodoks måte» og uten å kjenne den riktige fremgangsmåten.

Urørt i nesten 30 år

Politiet undersøkte i går nabobygget som også tilhører den palestinske ambassaden uten at de fant noen eksplosiver der.

– Eksplosiver skal ikke befinne seg i ambassader og vi vil fortsette å undersøke denne saken, sier den tsjekkiske politisjefen Marin Cervicek til tv-stasjonen Nova.

Hele familien til den nå avdøde ambassadøren befant seg i huset da ulykken skjedde og hans 52 år gamle kone ble også fraktet til sykehuset med røykskader. Hun ble senere på onsdagen utskrevet uten noen fysiske skader.

Ifølge den palestinske utenriksministeren Riad Malki hadde safen stått i et hjørne i den gamle ambassadebygningen uten at noen hadde forsøkt å åpne den på nesten 30 år.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt