Hopp til innhold

Russland-sanksjoner har kostet EU 180 milliarder

EU-landene har tapt 21 milliarder euro, drøyt 180 milliarder kroner, på sviktende eksport som følge av Unionens sanksjoner mot Russland, og i dag utsatte EU de nye sanksjoner.

Spanias utenriksminister Jose Manuel Garcia-Margallo

Spanias utenriksminister Jose Manuel Garcia-Margallo offentliggjorde hvor mange milliarder euro EU har tapt på sanksjonene.

Foto: MUHAMMAD HAMED / Reuters

– Sanksjonene er dyre for oss alle. Så langt har EU tapt 21 milliarder euro. I Spania er særlig landbruk og turisme rammet, sa Spanias utenriksminister Jose Manuel Garcia-Margallo under utenriksmøtet i Brussel i dag.

Dette er første gang noen tallfester hvor mye EUs sanksjoner mot Russland etter annekteringen av Krim-halvøya og den påfølgende uroen i Øst-Ukraina, har kostet EU-landene.

I dag er EUs utenriksministere samlet i Brussel for blant annet bli enige om nye sanksjoner mot den russiske bjørnen.

Ifølge ikke navngitte diplomater som nyhetsbyrået Reuters har snakket med så skulle EU det i dag innføre sanksjoner mot viseforsvarsminister Anatolij Antonov som følge av Ukraina-konflikten.

Noe som hadde medført at Antonov ville bli nektet innreise til EU-land og at verdier han måtte ha plassert i EU-lan, blir holdt tilbake.

I alt skulle 19 nye personer fra Russland og Ukraina bli ført opp på EUs svarteliste,

Ifølge Frankrikes utenriksminister, Laurent Fabius, så vil de avvente videre økonomiske sanksjoner mot Russland i påvente av det pågående tysk/franske fredsinitiativet

SISTE NYTT

Siste nytt

Denne videoen skal vise en drone fra det ukrainske forsvaret slippe en granat på russiske styrker utenfor Kharkiv.

Slipper håndgranater fra minidroner

Nye videoer viser at små droner utstyrt med lette granater blir brukt i krigen i Ukraina. Disse blir først og fremst brukt som propaganda, mener ekspert Ole Jørgen Maaø fra Luftkrigsskolen.